Mercedes vjeruje da bi se manjak u zračnom tunelu za Red Bull od 25 posto u 2023. mogao pokazati velikim jer drugi timovi poput njih imaju više testnih vožnji koje su od velikog značaja.

Kao dio kazne za kršenje prošlogodišnjeg limita budžeta, Red Bull je dobio kaznu od 7 miliona dolara i 10 posto smanjenja vremena u zračnom tunelu kao dio ograničenja aerodinamičkih testiranja.

Dodatni gubitak vožnje u zračnom tunelu znači da je Red Bull ozbiljno ugrožen u usporedbi sa Mercedesom, koji dobija puno dodatne vožnje kao rezultat trećeg mjesta u prvenstvu konstruktora.

Prema Sportskom pravilniku, Red Bullu kao konstruktorskom prvaku trebalo je dopustiti 70 posto punog rada u aerodinamičkom tunelu, što je jednako 224 testnih sesija.

Drugoplasirani Ferrari trebao bi dobiti 75 posto i 240 sesija, a Mercedes 80 posto i 256 sesija.

Ali kao rezultat Red Bullova pada, sada će dobiti samo 63% dodjele i 202 sesije. To znači da Mercedes dobija približno 27 posto više naknade za zračni tunel i vožnje u zračnom tunelu.

Govoreći o izazovima smanjivanja zaostatka za Red Bullom tijekom zimske pauze uz ograničeni budžet, šef  Mercedesa Toto Wolff smatra da bi nedostatak aerotestiranja moglo biti nešto što ima velikog uticaja.

Upitan je li oporavak bio teži sada kada postoji ograničenje potrošnje, Austrijanac je rekao: “Mislim da je teže jer stvarno ne možete uložiti više da bi rezultat došao brže.”

“Ali mislim kako su aerodinamički propisi osmišljeni, i kazna koju su dobili, to je 25 posto manje zračnog tunela, a to može da ima velikog uticaja,” istaknuo je šef Mercedesa.

“Način na koji su postavljeni propisi, ograničenja ATR-a, znači da postoje timovi koji su iza i koji stvarno mogu napraviti veliki skok u usporedbi s vodećima.”

“To je također razlog zašto ćemo u budućnosti vidjeti puno tijesnija prvenstva jer ako ste zadnji, imat ćete 40 posto više. Dakle, jasno je da je to prednost koju morate iskoristiti. Je li zadano da ga možemo iskoristiti? Tko zna?”

“Oni [Red Bull] su brilijantan trkački tim. To će im dati dodatni motiv, a protiv Ferrarija sedam posto. Ali radi se o marginalnim igrama: bili smo malo bliže Ferrariju u posljednjoj četvrtini sezone.”

Mercedes je ove godine bio zaustavljen pauziranjem razvoja svog W13 dok je tražio lijekove za probleme oko poskakivanja bolida na početku sezone.

Ali nakon što je uvedena nova tehnička direktiva na početku 2. dijela sezone, njemački tim je uspio doći do određenih poboljšanja koja su rezultirala pobjedom na Velikoj nagradi Brazila.

Upitan je li dobra forma na kraju sezone ostavila Mercedes sigurnim da će se slijedeće godine vratiti u borbu na vrhu, Wolff je rekao: “Nikad nisam siguran.”

“Ja sam poluprazna čaša i nikad ne vjerujem da je posao koji radimo dovoljno dobar. Uopće nisam siguran možemo li se vratiti u poziciju da konkurišemo za naslov, jer morate priznati da je konkurencija jaka.”

“Ali učinit ćemo sve što je u našoj moći, sve kako bismo svoje ciljeve postavili visoko i pokušali ih ostvariti.”

.