Sezona 2022. još nije završena za tri momčadi koje će tijekom decembra sudjelovati na dodatnim testiranjima Pirellijevih guma.

Nakon što je postsezonski test guma i test mladih vozača održan nakon zadnje utrke ovogodišnje sezone u Abu Dhabiju, trebalo je značiti da je spuštena zavjesa na sezonu.

Ali Pirelli je potvrdio još tri sesije za testiranje guma, zajedno sa još dva početkom februara slijedeće godine kada će se ponovno koristiti bolidi iz 2022. godine.

Staza Paul Ricard, dom Velike nagrade Francuske koja je izbačena iz kalendara za 2023., ugostit će Alfa Romeo na testu guma u vlažnim uvjetima 3. i 4. decembra.

Poslije toga, ide se u Italiju. Ferrarijeva lokalna staza, Fiorano, će biti nova stanica za testiranje. Ferrari će sa svojim F1-75 izaći na stazu od 6. do 7. decembra gdje će se vršiti test guma u vlažnim uvjetima.

Zatim se 14. i 15. decembra pažnja ponovo usmjerava na gume za suhe uvjete kada će AlphaTauri voziti na stazi Portimao, koja je bila domaćin Velike nagrade Portugala 2020. i 2021. godine.

Početkom februara 2023. godine održavaju se još tri testa, od kojih su prva dva uzastopna na Paul Ricardu – na kojima sudjeluju Mercedes (1.-2. februara, gume za suho) i AlphaTauri (3.-4. februara, gume za vlažne uvjete).

Nakon pauze od nekoliko dana, posljednji test će biti u španjolskom Jerezu 7. i 8. januara kada će Mercedes i Aston Martin testirati gume za suhe uvjete.

Šef Pirellija Mario Isola je pojasnio razloge dodatnog testiranja: “Shvatili smo da je nemoguće sa kalendarom za 2022., kao i sa kalendarom za slijedeću godinu organizirati sve ispitne sesije koje smo trebali odraditi.”

“Jedna ideja bila je koristiti 2. slobodni trening, kao što smo koristili u Meksiku i Austinu, a druga je mogućnost bila organizirati test izvan sezone.”

“Prema pravilima, možemo koristiti trenutne bolide do 15. decembra i od 1. februara do prve utrke slijedeće godine, koristeći automobile iz 2022. godine. Ne mogu koristiti test u februaru za razvoj bolida 2023.”

“FIA šalje posmatrača na svaki test kako bi provjerio konfiguraciju i jesu li dijelovi korišteni na bolidu korišteni u bilo kojoj od utrka 2022. godine.”

“Imamo tri sesije u vlažnim uvjetima i tri sesije u suhim uvjetima. Morate imati nekoliko sesija u hladnim uvjetima. Nadam se da uvjeti nisu prehladni jer možda u Fioranu u decembru nađemo snijeg! Ali nadamo se da će biti dovoljno dobar za testiranje u vlažnim uvjetima.”