Vozač Red Bulla Sergio Perez je pohvalio svoje rivale u borbi za 2. mjesto u prvenstvu vozača za sezonu 2022. godine, rekavši da su Charles Leclerc i Ferrari imali fantastičnu utrku na Yas Marina Bay stazi.

Leclerc i Perez su imali isti broj bodova pred početak zadnje utrke u ovoj godini. Meksikanac je želio da zauzme drugo mjesto u prvenstvu vozača i tako ostvari 1-2 za Red Bull na kraju sezone.

Meksikanac je tijekom zadnjeg trkačkog vikenda izgledao da bi mogao bez problema uzeti željeno mjesto jer su prvi treninzi pokazivali da je Red Bull mnogo brži od Ferrarija.

Ovakav tempo je prikazan za vrijeme simulacije utrke na drugom slobodnom treningu gdje je meksički vozač bio jako dobar, a nalazio se odmah uz svog timskog kolegu.

S druge strane, Charles Leclerc je imao problema sa gumama jer je razlika za Perezom bila izuzetno velika. Međutim, Ferrari je iskoristio treći trening kako bi razumio gume i tako krenuo u utrku.

Talijanska momčad je sa svojim vozačem uspjela u svojoj namjeri da preokrene situaciju u svoju korist uzimajući u obzir da su razumjeli kako treba upravljati gumama.

Sam Perez je priznao da su njegovi rivali odradili fantastičan posao jer su uspjeli sa drugačijom strategijom natjerati Red Bull i Pereza na drugačiju taktiku u kojoj nisu uspjeli postići traženi rezultat.

„Ovaj sport tako funkcioniše: ponekad pobijediš, a ponekad izgubiš. Ferrari i Charles su odradili fantastičnu utrku. Imali su sjajno rukovođenje gumama i bili su jači od nas,“ rekao je Perez.

„Posebno se to odnosilo na prvi stint, gume su mi nestale pred kraj, a to je otežalo našu strategiju. Nakon toga, bio je drugi stint kad sam bio iza Maxa. Max je bio na jednom, a ja na dva odlaska u boks, a onda nisam mogao maksimizirati odlazak i nisam mogao pritiskati onoliko koliko sam trebao pritisnuti na drugom stintu,“ pojasnio je.

„Raspravljali smo o tome u određenim momentima da idemo prema strategiji od jednog ulaska u boks, ali mislili smo da će degradacija guma biti veća nego što je bila. Jednostavno nisam pritiskao onoliko koliko sam trebao u drugom stintu,“ zaključio je Perez.