Bivši vozač Formule 1 i prvak iz 1978. Mario Andretti kaže da će pokušati nagovoriti Maxa Verstappena da se takmiči u utrci Indianapolis 500.

Nizozemski vozač je na dobrom putu da ga već sad vide kao osvajača naslova tekuće sezone iako je prošlo samo šest utrka.

Verstappen je pored svog imena upisao brojku od 39 pobjeda, a u sezoni 2023. je nakon Velike nagrade Monaka došao do brojke od četiri prolaska ciljnom linijom kao prvoplasirani.

Novi RB19 je razina više od drugih bolida, dok nizozemski vozač to iskorištava na najbolji mogući način.

Performanse koje je prikazao u kvalifikacijam na ulicama Monte Carla je zadivila kompletan paddock. Kad se mislilo da će Alonso osvojiti pole, na scenu je stupio Nizozemac sa nevjerovatnim tempom u trećem sektoru.

Na utrci je ponovo prikazao koliko je Red Bullov bolid usklađen sa gumama, a iako su se drugi odlučili na hard, koji je trebao duže trajati, ponovo je njegovo upravljanje gumama onemogućilo pokušaje drugih da ga pobijede.

Bivši vozač premier klase motorsporta i osvajač naslova iz 1978. Mario Andretti želi dovesti 25-godišnjaka na Indianapolis 500.

„Motorsportske utrke su velika sretna obitelj, ako hoćete, sve različite discipline,“ rekao je Andretti za nizozemski Ziggo Sport.

„Ali za mene, kao što vidite, bio sam zainteresiran i radoznao o vožnji svega toga, kao što vidite. Imao sam strast prema svim top disciplinama u našem sportu, i svuda imao prijatelje.“

„Ja ću ga nagovoriti. Dakle, jednog od ovih dana ću razgovarati sa Maxom Verstappenom nakon što osvoji osam naslova da dođe ovdje i osvoji Indy 500!“