Helmut Marko je uzvratio je Ralfu Schumacheru nakon što je Nijemac iznio tvrdnje da je Red Bullov savjetnik imao problema prezimenom Schumacher.

Bivši vozač Formule 1 je izjavio da se Marko odlučio za Nycka de Vriesa umjesto Micka Schumachera iz ličnih razloga.

“Čini se da Helmut Marko ima problema sa imenom Schumacher,” rekao je nedavno Ralf.

“Iako s njim lično imam dobru razmjenu, čini se da ima problema Mickom jer mi nije jasno zašto nije išlo od početka.”

“Iskreno govoreći, ne vidim nikoga drugoga u momčadi tko bi se u ovom trenutku tamo uklopio. Zato sam iznenađen onim što radi dr. Helmut Marko.”

Haas nije htio produžiti ugovor sa mladim Nijemcem jer su smatrali da nije dovoljno napravio dobar posao.

Američka momčad je kao rezultat toga dovela iskusnog Nicu Hulkenberga na upražnjeno mjesto, a Mick nije dobio mjesto na gridu za 2023.

S druge strane, AlphaTauri je bio potencijalna opcija za Schumachera, ali je De Vries, koji je imao sjajan nastup vozeći jednu utrku za Williams u Monzi, pa je privukao pažnju Red Bullovim glavnim ljudima.

Sve to je dovelo do toga da Mick Schumacher postane Mercedesov razvojni i treći vozač ove godine.

Svoj stav oko nejasnoća na relaciji Ralf, Mick Schumacher je iznio sportski savjetnik austrijske momčadi, koji je istakao da nema problema sa prezimenom, već da traže jasne performanse.

“Nemam problema sa imenom Schumacher,” rekao je Marko za austrijski oe24. “Za mene je Michael Schumacher najveći.”

“Redovno razgovaram Ralfom. Ali zbunjuje jednu stvar: naš F1 program temelji se na performansama, a ne na marketingu,” stavio je do znanja Austrijanac.

Za sada se još ne zna hoće li se Mick ponovno pridružiti gridu za sezonu 2024., ali Nijemac bi se lako mogao naći u Williamsu umjesto Logana Sargeanta.