Mercedes je premijerno predstavio svoj veliki paket nadogradnji u Monaku, vrlo osebujan raspored koji im nije dopustio da otkriju puni potencijal novog redizajniranog W14 bolida.

Iz njemačke momčadi ističu da tek moraju razumjeti kako se bolid ponaša na drugim stazama,tako da im predstoji puno učenja. Kao rezultat toga, napominju kako ne očekuju da će u Barceloni biti ispred Aston Martin i Ferrarija, ali su uvjereni da idu u dobrom smjeru.

Mercedes je označio Veliku nagradu Emilio Romagne crvenom bojom. Od početka godine performanse W14 bolida nisu ispunile očekivanja, pa su Srebrne strijele zasukale rukave na novom konceptu jednosjeda koji je trebao ugledati svjetlo dana u Imoli.

Ali otkazivanje trkačkog vikenda u Italiji je dovelo do toga da Mercedes odluči predstaviti svoje nadogradnje u Monaku: uličnoj stazi koja komplicira donošenje zaključaka o njihovim performansama.

“Vrlo je teško procijeniti,” rekao je Wolff.

“U pozitivnom smislu, možda je to ohrabrujuće jer ovdje nikad nismo bili jako dobri. Tri desetinke smo od pole positiona. Prošle godine bio šest desetinki. Bolid je prošle godine bio užasan,” dodao je.

Velika nagrada Španije je novi trkački vikend u kalendaru Formule 1, a iz Mercedesa ističu da će nastaviti prikupljati podatke kako bi pokušali konsolidirati korak naprijed za koji se nadaju da će napraviti svojim nadogradnjama.

“To je korak, ali moramo biti oprezni. Moramo ići u Barcelonu i prikupiti više podataka. Također ne očekujem da ćemo tu pobijediti Aston Martin i Ferrari. Više se radi o razumijevanju šta ovaj bolid sada radi i kako ga moramo postaviti,” naglasio je šef Mercedesa.

U Monaku je Lewis Hamilton završio četvrti, dok je George Russell bio peti, ali Austrijanac smatra da to nije reprezentativno zbog same staze, a mišljenja je da bi bolid trebao biti bolji na narednim stazama.

“Ovdje (Monako) se uglavnom radi o upravljanju pri malim brzinama i downforceu, a to se ne vidi na drugim stazama. Dakle, u zavojima srednje i velike brzine to bi trebalo biti u redu,” pojašnjava on.

“Čeka nas dosta učenja jer je sve novo: jednostavno moramo prikupiti podatke i konfigurirati bolid,” zaključio je Toto Wolff.