Jos Verstappen je uvjeren da njegov sin Max ima performanse legendarnog Ayrtona Senne pod kontrolom bolida koji pokreće Honda, što ga čini pravim ‘junakom’ u Japanu.


Nizozemac je u prvom dijelu sezone pokazao sjajne performanse, a mnogi njegovu vožnju uspoređuju sa trostrukim brazilskim prvakom. Također, dodatnu vezu ima njegov bolid ispod čije šasije se nalazi motor japanskog proizvođača, gdje mu se pripisuje još jedna povezanost sa Sennom.

Maxov otac, Jos, uspoređuje svog sina sa Ayrtonom kojeg mnogi u paddocku smatraju jednim od najboljih vozača u historiji Formule 1.

„Kada vidite kakve je utrke Max vozio, mislim da se ne možete iznenaditi. Ono što se dogodilo sa Sennom, sada se može dogoditi i sa Maxom. To je dobra stvar,“ kazao je Jos.

Bivši vlasnik Jordan ekipe – Eddie Jordan, te Flavio Briatore smatraju da Max Verstappen već u rukama drži Lewisa Hamiltona. S druge strane, Jos smatra da je peterostruki prvak postao ‘nervozan’ kad su za Maxa rekli da je bolji od Hamiltona.

„Možete shvatiti po onome što je Hamilton govorio. Zašto bi odgovarao na glasine? Kaže da je Hondin motor sada bolji od Mercedesovog. Ali, ne mislim da će to biti slučaj na pravcima,“ dodao je bivši vozač Formule 1.

47-godišnjak ističe da Max nije zabrinut oko nekih manjih pitanja, poput osvajanja pole positiona – kojeg je ostvario neposredno prije ljetne stanke, na VN Mađarske.

„Max mi nikad nije pričao o tome i nikad ga to nije mučilo. Potpuno je rasterećen po pitanju takvih stvari,“ zaključio je Jos Verstappen.