Šef Ferrarija Mattia Binotto želi da njegova momčad slijedeće sezone napravi bolid koji ima „sličnu razinu“ efikasnost kao SF90, ali uz više downforcea.


Ferrari od početka sezone zaostaje za Mercedesom i Red Bullom kada je u pitanju downforce bolida, zbog drugačije filozofije dizajna na koju se talijanska momčad odlučila. Crveni su razvili takav aerodinamički paket koji stavlja nagalsak na efikasnost i manji otpor zraka, što im donosi veliku prednost na pravcima uz najsnažniji motor na gridu, ali u zavojima imaju ogroman zaostatak.

Prije svega, Mercedes i Red Bull su se odlučili za konvencionalnije prednje krilo i maksimalni downforce, dok je Ferrari predstavio radikalni dizajn koji im se nije isplatio. Osim velikog zaostatka u sporim zavojima, zbog nedostatka downforcea, Ferrari ne može prenijeti dovoljno opterećenje na gume (pogotovo se to odnosi na prednji kraj), zbog čega se muče s zagrijavanjem guma i njihovim održavanjem u radnom rasponu.

Prioritet ‘crvenih’ je da dodaju više downforcea na SF90, što su oni radili posljednjih sedmica. Ali VN Mađarske je pokazala da i dalje imaju ozbiljan zaostatak u tom polju za Mercedesom i Red Bullom, koji su na Hungaroringu bili više od minute, odnosno 43 sekunde ispred ‘crvenih’.

Šef Ferrarija Mattia Binotto kaže da njegova momčad želi prenijeti filozofiju manjeg otpora zraka i na bolid za 2020. godinu, ali uz više downforcea.

„Nadam se da možemo imati više downforcea uz sličnu razinu efikasnosti. Mislim da će to biti naša dva cilja,“ rekao je Binotto. „Smjer razvoja je povećanje downforcea, a u tu jednačinu neću stavljati efikasnost. Mislim da jednostavno trebamo povećati downforce i biti što efikasniji možemo.“

Iako su mnogi mišljenja kako Ferrari treba otpisati ovu sezonu i okrenuti se razvoju bolida za 2020. s obzirom na Mercedesovu veliku prednost, Binotto kaže da talijanska momčad ništa ne bi dobila zaustavljanjem razvoja SF90.

Naime, pravila će slijedeće godine ostati ista kao i ove. Sve što se uradi ove godine, može se primijeniti 2020. Uz to, postoji mogućnost da Ferrari drugu polovicu sezone iskoristi za testiranje nekih novih dijelova, a neke glasine iz njemačke govore da bi talijani mogli razviti novo prednje krilo, koje bi isprobali prije kraja sezone.

Upitan kako će Ferrari raspodijeliti prioritete oko razvoja za 2019., 2020. i novi ciklus pravila koji stupa na snagu 2021. godine, Binotto je rekao:

„To je težak zadatak. Prvo—sve što uradimo ove godine nam može koristiti iduće, tako da mislim da ne trebamo stajati sa razvojem, jer se to može prenijeti na 2020. Ali moramo se organizirati za 2021. Sada imamo neke odgovorne ljude u tehničkom odjelu i zajedno s njima moramo oprezno donijeti odluke u skladu sa prioritetima.“