Toto Wolff je objasnio da Lewis Hamilton nije pokazao nikakvu sklonost prema timskom kolegi koji će se naći u drugoj Mercedesovoj garaži 2020. godine.


Šef Mercedesa je potvrdio da su peterostrukom prvaku dali da iznese mišljenje o svom timskom kolegi za narednu godinu. Međutim, Britanac se nije odlučio ni za jednog vozača, jer vjeruje da Esteban Ocon i Valtteri Bottas zaslužuju tu poziciju.

„Ovakav izbor donosimo samo u interesu tima. Ali, Lewis je već dugo s nama, tako da… Predstavio sam mu naš spisak i pitao ga za njegovo mišljenje. Smatra isto kao i mi – obojica zaslužuju da mu budu timske kolege,“ kaže Wolff.

Pored toga, Austrijanac je priznao da Valtteri Bottas i Esteban Ocon imaju ponude drugih timova u slučaju da ne budu potpisani od strane Mercedesa.

„Imamo moralnu obavezu, postoje ponude za obojicu. Vidjet ćemo,“ dodao je.

47-godišnjak ne želi dati tačan datum kad će službeno objaviti ime. Ipak, najavljuje da će u nadolazećim sedmicama se početi nešto dešavati.

„Previše smo o ovome razgovarali sa novinarima i ne želim da određujemo datum. Recimo da odluku donosimo za nekoliko sedmica,“ objasnio je.

Wolff ovaj put neće imati pored sebe (nažalost) Nikija Laude u donošenju odluke. Bivši prvak je imao presudnu ulogu u potpisivanju Lewisa Hamiltona 2013. za Mercedes.

„Niki je napravio majstorski potez dovodeći Lewisa 2013. godine. Ove odluke se ne odnose samo između dvije osobe. Morate uključiti mnoge druge ljude: upravni odbor, moje ostale suradnike…,“ rekao je Toto Wolff.