Max Verstappen vjeruje da je jedan od najkompletnijih vozača na trenutnom gridu, a iako ove godine vozi u sjajnoj formi, kaže da se nije promijenilo puno toga u odnosu na prethodne sezone.


Nizozemac je u sjajnoj formi u posljednjih 12 mjeseci, a njegov preokret započeo je nakon VN Monaka prošle sezone. Ove godine je u svakoj utrci završio u prvih 5, a u posljednje 4 utrke je slavio 2 puta, uz osvojeni prvi pole position karijere u Mađarskoj.

Trenutno je samo sedam bodova iza drugoplasiranog Valtterija Bottasa koji vozi dominantni Mercedes, te ispred oba vozača Ferrarija, čija je momčad druga u poretku konstruktora ispred Verstappenovog Red Bulla.

21-godišnjak je zbog svojih vožnji zaradio velike pohvale sa svih strana, a komentirajući svoje performanse ove sezone, Verstappen je istakao da nema puno vozača na gridu koji su kompletniji od njega.

„Počeo sam voziti jako mlad, tako da mislim da je to prilično normalno,“ rekao je Verstappen za nizozemsku publikaciju Formule1. „Većina vozača uđu u Formulu 1 sa 21 ili 22 godine.“

„Kada pogledate cijeli grid, mislim da nema puno kompletnijih vozača (od njega), čak iako imaju 29 ili 30 godina. Na osnovu čega to mislim?—brzina, konstantnost, način na koji radiš s timom—to su najvažnije stvari.“

Dok su ga prošle godine mediji etiketirali kao ‘Mad Max’ (ludi Max) zbog učestalih incidenata, ove sezone Verstappen nosi epitet ‘Mature Max’ (zreli Max), s obzirom na svoju formu u posljednje vrijeme. On, međutim, tvrdi da ne radi ništa drugačije, nego da su stvari jednostavno ‘sjele na svoje’.

„Radim isto ono što sam radio posljednjih godina. Dajem iste povratne informacije, mislim da su one ispravne, a i tim tako misli,“ dodaje 21-godišnjak.