Šef Ferrarija Mattia Binotto je otkrio da Ferrari neće mijenjati svoju vozačku postavu za 2020. godinu, što znači da ćemo i slijedeće sezone u bolidima crvenih gledati Sebastiana Vettela i Charlesa Leclerca.


Ferrari je na ljetnu pauzu otišao bez ijedne pobjede u prvih 12 utrka ove sezone, a razloga za to je nekoliko—u prvom redu nedovoljno konkurentan bolid, a onda greške momčadi/vozača, te problemi sa pouzdanošću.

U posljednje vrijeme se špekuliralo o budućnosti četverostrukog prvaka Vettela u Ferrariju i spominjao se njegov odlazak iz Maranella, ali je šef talijanske momčadi Mattia Binotto otklonio sve sumnje po pitanju vozačke postave crvenih za 2020.

„Imamo dva vrhunska vozača i ne vidim nikakav razlog zašto bismo išta mijenjali,“ rekao je Binotto za španjolsku Marcu. „Obojica su pod ugovorom i nema sumnji da će Vettel biti s nama 2020.“

Binotto se potom posebno dotakao Vettela, za kojeg se ranije ove sezone špekuliralo kako bi se krajem godine mogao povući iz F1, što je on nekoliko puta negirao. Binotto kaže:

„Seb je u utrci uvijek bio jako konkurentan, jasno mu je da mora iskoristiti svoju brzinu. Kada napravite grešku kao Silverstoneu (gdje se Vettel zabio u Verstappena), nije idealno, ali zadovoljan sam. On je stručnjak i zna kako čuvati gume.“

Što se tiče Leclerca, Monežanin je u svojoj prvoj polovici sezone sa Ferrarijem propustio nekoliko prilika da dođe do svoje prve pobjede u F1. U Bahreinu ga je pobjede koštao problem sa motorom, a u Austriji ga je u pretposljednjem krugu pretekao Max Verstappen.

21-godišnjak je osim toga napravio nekoliko većih grešaka koje su ga koštale bodova—a u Njemačkoj je vjerovatno mogao i do pobjede, ali se zabio u zid u 29. krugu nakon što je izgubio kontrolu nad bolidom u pretposljednjem zavoju.

„Charles je u svojoj prvoj godini sa Ferrarijem, pritisak je velik. Napravio je nekoliko grešaka, ali on uči kako ne bi ponovio te greške. Jako smo zadovoljni načinom na koji se integrira u tim i zadovoljni smo njegovim napretkom.“