Vozač Renaulta Daniel Ricciardo kaže da njegova momčad moram praviti ‘veće korake naprijed’ u drugom dijelu sezone ako se 2020. želi uključiti u borbu za pobjednička postolja.


Ricciardo je zimus stigao u Renault iz Red Bulla kao ogromno pojačanje i potvrda njihovih ambicija da se umiješaju u borbu za sami vrh Formule 1 nakon povratka u sport 2016. godine kao tvornička momčad.

Nakon stalnog napretka u posljednje 3 sezone i skoka sa 9. na 4. mjesto u poretku konstruktora, francuska momčad je ove sezone očekivala iskorak i napad na pokoje postolje. Međutim, Renault je nazadovao i trenutno su šesti—iza McLarena koji je 4. (i kojem isporučuju svoje motore), te Toro Rossa.

Vrhunac sezone za Renault i Ricciarda je njegovo četvrto mjesto u kvalifikacijama za VN Kanade, ali Australac od svoje momčadi želi da počne praviti veće korake naprijed u drugom dijelu sezone ako žele ispuniti svoje i njegove ambicije.

„Ako pogledamo kvalifikacije u Kanadi, rekao bih da je taj vikend zapravo nadmašio očekivanja koja sam imao u prvih par utrka,“ rekao je Ricciardo. „Ali onda smo imali neke utrke poput Austrije (gdje je Renault bio 12. i 14. u kvalifikacijama, te 12. i 13. u utrci) koje su bile ispod očekivanja—tako da smo imali uspona i padova.“

„Ali sad, na pola sezone, mislim da možemo reći:’Uredu, moramo bolje’. Ako se želimo boriti za postolja 2020., moramo početi praviti veće korake naprijed u drugom dijelu sezone.“

„Sve do sada sam bio negdje na sredini sa očekivanjima. Ali sada očekujem da u drugom dijelu sezone redovno završavamo u prvih šest ili tako nešto.“

Renaultova posljednja velika nadogradnja je stigla na VN Francuske, a ona je u simulatoru i zračnom tunelu obećavala oko 8-9 desetinki napretka. Međutim, u realnosti je isporučila manje od polovine tog vremena.

Australac kaže da će slijedeća ‘prava nadogradnja’ stići kasnije u drugom dijelu sezone.

“Očekujem neke nadogradnje. Donijeli smo neke nadogradnje u Francuskoj, nisu imale veliki uticaj, tako da od slijedećih očekujem više.”

“Očekujem neke nadogradnje. Donijeli smo neke nadogradnje u Francuskoj, nisu imale veliki uticaj, tako da od slijedećih očekujem više.”