Šef Red Bulla, Christian Horner kaže da osvajanje jednog od naslova u sezoni 2021. godine bi za ovu momčad bilo najveće ostvarenje.

Ulazeći u posljednje dvije utrke ovogodišnjeg šampionata, Max Verstappen drži prednost od osam bodova nad Lewisom Hamiltonom u prvenstvu vozača, dok Mercedesom ima pet bodova više od Red Bulla u poretku konstruktora.

Šef austrijske momčadi ne sumnja da je njegova ekipa bolja od Mercedesa kada ga pitaju i vjeruje da bi osvajanje jedne od titula ove godine nadmašilo četiri zaredom koje su osvojili u oba prvenstva od 2010. do 2013. godine.

“Kao tim, da, mislim da smo [bolji od Mercedesa],” kaže Horner. “Uspjeli smo spojiti ovaj izazov: do sada smo pobijedili na više utrka, a na tom putu smo imali malo nesretnih okolnosti.”

“Ko je postavio Mercedes na ovu poziciju u posljednjih sedam godina? Oni nikada nisu bili u ovoj poziciji, a mi jednostavno uživamo u borbi, izazovu, natjecanju,” pojašnjava on.

“Ako ovo uspijemo da izvedemo, čak i jedno od njih (osvajanje prvenstva) u Abu Dhabiju, mislim da će to biti naše najveće ostvarenje,” dodaje on.

U posljednje dvije utrke Lewis Hamilton je odnio dominantne pobjede: što je rezultiralo d smanji zaostatak za Verstappenom na osam bodova u poretku vozača.

Ipak, Horner se nada da će Nizozemac moći osvojiti svoje prvo prvenstvo u Abu Dhabiju jer određenu prednost daje Mercedesu na Velikoj nagradi Saudijske Arabije.

“Mislim da to još uvijek možemo odraditi. Kad vidite kako je Max vozio [u Kataru], drago mi je što idemo u posljednje dvije utrke jer smo sada u nokaut fazi.”

“Staza u Džedi će biti fascinantna. Smatramo da je to Baku velike brzine, tako da bi to moglo biti zanimljivo. Mislim da je ono što nas je zaista ohrabrilo [u Kataru] je to što je brzina na pravcu [sa Mercedesom] bila na liniji sa našim bolidom. To je ohrabrujuće za posljednje dvije utrke.”

“Naše simulacije pokazuju da [Saudijska Arabija] vjerojatno više teži prednosti prema Mercedesu na toj stazi, ali onda smo mislili da bi [Katar] mogao više igrati na našoj snazi… pa šta znamo.”

Ipak, Horner dodaje kao će ponovo biti sve u postavkama i gumama koje treba dovesti u potrebni radni okvir.

“Mislim da je sve u postavkama. Sve je u tome da izvučemo najbolje što možemo iz svakog djelića performansi, ispravne postavke i pronađemo slatku tačku. Ove su gume tako osjetljive i kada ih stavite u radni okvir, zaista možete izvući mnogo performansi,” zaključio je šef Red Bulla.