Šef Red Bulla Christian Horner vjeruje da ako se njihova borba s Ferrarijem nastavi istim tempom tijekom cijele godine, pitanje je vremena kada će rivalstvo između Maxa Verstappena i Charlesa Leclerca eksplodirati.

Britanac ne isključuje nešto slično onome što se dogodilo u sezoni 2021. godine između njegovog vozača i Lewisa Hamiltona, iako je ove sezone sve više usmjereno na ono što se događa na stazi.

Red Bull je već prošle godine bio uronjen u epsku borbu za naslov, a ove sezone je ponovo u borbi za titulu, ali ovaj put se bore protiv Ferrarija.

Performanse Ferrarijevog i Red Bullovog vozača u prvih pet utrka je bilo vrlo izjednačeno, a i Horner vjeruje da ako sve ostane tako izjednačeno, pitanje vremena kada će borba između Verstappena i Leclerca eksplodirati.

„Prvih nekoliko utrka je bilo epsko. (A) ako se to nastavi tijekom cijele sezone između Maxa i Charlesa, neizbježno je da će u nekom trenutku eksplodirati, jer sve postaje konkurentnije, a u drugom dijelu godine je više na kocki. Ono što smo do sada vidjeli su bile borbe sa poštovanjem i poštenjem,“ rekao je Horner.

S druge strane, šef austrijske momčadi napominje da je najveća razlika u odnosu na prošlogodišnje rivalstvo s Mercedesom to što je sve više fokusirano na ono što se događa na stazi.

Horner podsjeća da su borbe Hamiltona i Verstappena imale veliku medijsku pozornost na stazi, ali i izvan kruga kamere su često pratile i njega i Toto Wolffa.

„Prošle godine se puno toga događalo izvan staze, ali i na stazi. Ove sezone čini se da je sve puno više fokusirano na ono što se događa na stazi, a utrke su bile sjajne između Charlesa i Maxa. Osim toga, mislim da ćemo uskoro vidjeti kako se Mercedes pridružio zabavi,“ pojašnjava on.

Pored toga, 48-godišnjak uvjerava da su ličnosti Wolffa i Mattie Binotta totalno različite, no iako Mercedes nije krenuo u sezonu kako treba, još ne isključuje Srebrne strijele.

„Mattia je dobar čovjek, tako da je to drugačiji stil utrke u odnosu na Totov, ali ne zaboravimo na njega. Ima dosta vremena da se vrati u show, iako smo uglavnom fokusirani na sebe. Preostalih devet timova na gridu su naši protivnici,“ zaključio je Horner.