Lewis Hamilton je promijenio svoje mišljenje o Pirellijevom odabiru guma za VN Portugala nakon što je pobijedio u nedjeljnoj utrci na stazi u blizini Algarvea.

Hamilton je nakon prva dva slobodna treninga za VN Portugala prošlog vikenda kritikovao Pirelliev odabir guma za utrku na Algarve stazi.

„Čini mi se da smo ovdje došli sa pretvrdim koponentama guma. Mislim da su se trebali odlučiti za srednju tvrdoću, za C3 i C4,“ rekao je Hamilton poslije slobodnih treninga.

Međutim, nakon utrke u kojoj je pobijedio, Hamilton je rekao da je Pirellijeva nova mješavina guma za 2021. poboljšala utrkivanje i da talijanski proizvođač nije pogriješio sa svojim odabirom guma za VN Portugala.

„Gume su nešto drugačije i imamo nešto drugačiji pristup u tome kako tretiramo gume. Razlika nije ogromna, ljudi je inače ne bi primijetili. Ali na ovoj stazi nemamo previše gripa. Imali smo najtrvđe komponente guma ovdje, ali pošto su to najtvrđe komponente, mogli smo odraditi punu dužinu utrke bez prevelike potrošnje.“

„Mogli smo pritiskati u svakom krugu što je sjajno jer je bilo utrka u prošlosti gdje smo ih dosta morali čuvati, gdje smo morali prije puštati gas kako bi gume izdržale punu dužinu utrke. Mislim da su ovo bile ispravne gume za ovaj vikend,“ zaključio je Hamilton.