Lando Norris sumnja da će novi zavoj na Circuit de Barcelona-Catalunya olakšati pretjecanje na stazi. Britanac nema puno vjere u ovu promjenu i nije ubjeđen da će biti lako pratiti bolide na tom dijelu staze.

Vozač McLarena tvrdi da novi zavoj 10 u Barceloni izgleda pomalo čudno, a on lično nema mnogo povjerenja u ove promjene koje su napravljene u korist pretjecanja.

Ovaj dio staze je nekada bio jedino mjesto gdje se moglo pretjecati pored zavoja 1, a sada se čini da neće biti potrebno mnogo pritiskati papučicu kočnice kao prethodnih godina.

„Ne znam kakav je novi zavoj 10, ali nisam baš samouvjeren – izgleda kao čudan zavoj. Zavoj 10, je bilo jedino moguće mjesto za pretjecanje pored zavoja 1, a sada se čini da nećemo morati toliko kočiti,“ kaže Norris.

„Ne znam hoće li to biti bolje ili gore za natjecanje. Mislim da novi zavoj 10 sa šikanom neće biti lagani zavoji za praćenje vozača ispred u današnjim bolidima Formule 1,“ dodao je vozač Williamsa, George Russell.

Sa svoje strane, Pierre Gasly vjeruje da bi bilo dobro vrijeme za uklanjanje šikane prije zadnjeg zavoja. Francuski vozač se zalaže za to da bolidi Formule 1 što brže prolaze stazom, jer su ovi bolidi najbrži u historiji.

„Osjećam da je bolje ići velikom brzinom, a pogotovo s ovim bolidima. Više osjećate koja je granica, imate više adrenalina i bilo bi lijepo promijeniti ovaj zadnji zavoj, gdje se ide sporije,“ smatra Gasly.