Carlos Sainz je bio zadovoljan nakon prva dva slobodna treninga VN Saudijske Arabije. Španjolac zna da još ima performansi koje treba iskoristiti u SF-23, a naglasio je da je bolid bio na pravom mjestu.

Ferrari, barem što se tiče rezultata, nije bio posebno konkurentan u jednom krugu na prva dva treninga u Džedi, ali je tempo na dugim stintovima bio hrabriji.

Dok je Red Bull ponovo od starta snažno krenuo, valja reći da je Ferrari već u Bahreinu iznenadio enormnim performansama koji je skrivao na slobodnim treninzima. Sainz je imao dobar osjećaj u svom bolidu i vjeruje da je tempo utrke bio dobar.

“Bio je ovo intenzivan dan u Džedi. To je neobična staza, sa vrlo osebujnim karakteristikama, koja zahtijeva poseban rad kako bi se postigao dobar balans,” rekao je Sainz.

“Još uvijek ima performansi za pronaći, ali sveukupno bolid ide prilično dobro i na pravom je mjestu. Tempo utrke je bio prilično dobar i sutra ćemo se fokusirati na to da izvučemo maksimum iz kvalifikacija,” dodao je.

Charles Leclerc se složio sa svojim timskim kolegom da je osjećaj u bolidu dobar. Međutim, Monežnin će se u nedjelju morati pozabaviti kaznom, tako da će njegov vikend imati drugačiji pristup.

“Danas smo isprobali neke nove dijelove i sve radi kako smo očekivali, ali teško je steći ideju o našoj konkurentnosti jer do sada svako izvodi drugačiji program,” rekao je Charles.

“Osjećaj u bolidu je prilično dobar. Pokušat ćemo optimizirati kvalifikacije, ali s obzirom na to da ćemo u nedjelju imati kaznu od 10 mjesta, naš će glavni cilj biti nadoknaditi te pozicije tijekom utrke,” zaključio je Leclerc.