Vozač Aston Martina Fernando Alonso kaže da je njegov cilj ulazak u zadnju rundu kvalifikacija na Velikoj nagradi Saudijske Arabije.

Dvotruki svjetski prvak je prvog dana trkačkog vikenda u Džedi bio najbliži protivnik Red Bullu. Španjolac je na otvaranju završio na 3. mjestu uz zaostatak od 7 desetinki za Verstappenom.

Na drugom slobodnom treningu je vozač Aston Martina podigao performanse. Španjolski vozač je zabilježio 1:29.811 vrijeme u simulaciji kvalifikacija, što je bilo dovoljno za drugo mjesto.

Iako je Aston Martin sa Alonsom bio prvi pratitelj Red Bulla, te ih je uspio razdvojiti, od strane najstarijeg vozača na gridu su došla drugačija razmišljanja.

Prije nego što će započeti vikend u Saudijskoj Arabiji, Fernando je govorio da će brza staza biti izazov za njih i da će je oni testirati kako bi razumjeli svoj bolid na krugu u kojem do sada nisu vozili osim na Sakhir stazi.

Iako je pokazao zavidne performanse na oba treninga, španjolski vozač kaže da je nakon testnog dana jedini cilj ući u zadnju kvalifikacionu rundu, a nakon toga će vidjeti šta će se dešavati.

“Bio je ovo solidan dan za nas. Nastavljamo učiti stvari o ovom bolidu, a znali smo da će nam Džeda predstavljati različite izazove u usporedbi s Bahreinom, i bio je to kao drugi test za sve u petak. Sve u svemu, dan je dobro prošao. Pokušali smo optimizirati postavke prema prirodi velike brzine ove staze,” rekao je Alonso.

“Imamo puno podataka za analizu i kao obično petkom, nastavit ćemo sve dobro analizirati večeras i pogledati najbolje za sutra. Cilj će biti ponovo doći do Q3 u kvalifikacijama,” istakao je dvostruki prvak.

Lance Stroll je također naveo kako je cilj ulazak u zadnju kvalifikacionu rundu, iako su Astin Martinovi vozači bili najveći izazivači za Red Bull na vrhu.

“Uvijek je zabavno voziti na ovoj stazi, puno je brzine i adrenalina: svi uživamo u izazovu. Tim je imao dobar dan na stazi i imamo mnogo podataka za analizu. Sve ćemo to iskoristiti da naučimo što je više moguće i nađemo performanse za kvalifikacije. Bit će vrlo blizu i naš će cilj biti doći do Q3,” zaključio je Stroll.