Šef Ferrarija, Mattia Binotto kaže da ne žali što nije potpisao sedmerostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona u svoju momčad. Vjeruje da ima dva vozača, a posebno Charlesa Leclerca koji se može suprotstaviti Britancu.

Činilo se da je Binotto bio zainteresiran za Hamiltona krajem 2019. godine. Međutim, vidjeti Britanca u crvenom kombinezonu je nešto što nije ostvarljivo. Šef momčadi iz Maranella ne žali što nisu potpisali Lewisa, jer imaju povjerenja u svoja dva vozača 2021. godine.

„Mislim da nećemo požaliti,“ rekao je Binotto na pitanje da li će požaliti za Hamiltonon. „Odluke koje donosimo, donosimo u uvjerenju da će biti najbolje za nas. Imamo fantastičnog vozača poput Charlesa (Leclerc), a on je zasigurno vrlo talentovan. Ako je u pravom bolidu, siguran sam da se može suprotstaviti Lewisu (Hamiltonu),“ rekao je Binotto.

Šef Ferrarija ima puno povjerenje u Carlosa Sainza i Charlesa Leclerca i ističe da su obojica snažni, talentirani i konstantni. Također ističe da od početka sezone neće dati prednost niti jednom od svoja dva navedena vozača.

„Ove godine ćemo imati vrlo mladu vozačku postavu, najmlađu u Ferrariju od 1968. Charles i Carlos su veoma snažni i imaju mnogo talenta, kao i iskustva u Formuli 1. Neće biti broja jedan i broja dva vozača, imat će istu priliku od početka sezone. Drago mi je što imaju slobodnu borbu,“ dodao je.

Binotto jasno daje do znanja da će 2021. momčad biti najvažnija stvar, jer je cilj ostvariti maksimalan broj bodova kako bi se ispunili ciljevi u prvenstvu konstruktora. Dva vozača će imati priliku se boriti na stazi, iako će se kako sezona bude odmicala ta ideja možda promijeniti.

„Ono što moramo učiniti je zbrojiti (osvojiti) maksimalan broj bodova za momčad, to je prva stvar. Zatim, kako sezona bude odmicala, možda ćemo pogledati pojedinačne ciljeve svakog vozača i vidjeti je li potrebno upotrijebiti drugu strategiju.“