Šef AlphaTaurija, Franz Tost sumnja da će se momčad iz Milton Keynesa tako lako odreći usluga Pierrea Gaslya i pustiti ga da pređe u neku drugu momčad Formule 1, jer su mnogo uložili u njega i mogli bi ga ponovo koristiti.

Austrijanac uvjerava da je Red Bull mnogo uložio u Francuzev razvoj i ne isključuje mogućnost da se Gasly u budućnosti ponovo vrati u glavnu momčad.

Tostu je jasno kako je Gasly izazvao veliku pažnju ostalih momčadi na gridu obzirom da je prošle godine imao sjajne performanse uz svoju prvu ostvarenu pobjedu u karijeri na VN Italije. 24-godišnjak je posebno povezivan sa Renaultom.

Međutim, šef AlphaTaurija je mišljena da Red Bull neće pustiti svog vozača tako jednostavno nakon samo četiri ili pet godina provedenih u Formuli 1.

„Ne bih se iznenadio da su druge momčadi jako zainteresirane za Pierrea. On je konkurentan vozač i siguran sam da neke momčadi čekaju na njegov ugovor, žele znati kada će biti dostupan,“ priznaje Tost.

„Naravno, ima ugovor sa Red Bullom i mislim da  ga neće tako brzo pustiti. Red Bull je uložio mnogo novca na njegov razvoj kako bi se razvio kao vozač prije ili kasnije. Žele ga ponovo iskoristiti za pobjede u utrkama ili čak prvenstvima,“ pojašnjava on.

S druge strane, Tost naglašava da je Gasly bio jako uključen u razvoj novog AlphaTaurijevog bolida. Francuz je imao sjajnu 2020. godinu kao prvi vozač momčadi iz Faenze, a obje strane su uvjerene da će ove godine biti još bolji.

„On je iskusan vozač, a također je bio uspješan. Momčad sluša njegove povratne informacije i imao je mnogo veze s novim dizajnom bolida. Bolidi se pokušavaju prilagoditi načinu vožnje vozača kako bi išli što brže. To je najnormalnija stvar.“