Šef momčadi Aston Martina, Otmar Szafnauer kaže da četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel može izvući najbolje iz svog novog timskog kolege Lancea Strolla, a da će zauzvrat Kanađanin pogurati Nijemca.

Vettel se pridružio bivšoj momčadi Racing Pointa ove godine nakon što mu ugovor sa Ferrarijem nije produžen nakon 2020. godine, dok je na njegovo mjesto doveden Carlos Sainz iz McLarena.

Nijemac je imao tešku sezonu i mučio se sa bolidom, kao i sa Charlesom Leclercom koji ga je deklasirao u protekle dvije sezone.

Međutim, uprava Aston Martina vjeruje da će Vettel napredovati u novom okruženju, a tehnički direktor Andrew Green u oktobru je sugerirao da mu momčad može pomoći u povratku na njegove neosporne performanse s kojim je došao do četiri naslova.

Szafnauer smatra da Nijemac sa svojim iskustvom može motivirati kompletnu momčad, a uvjeren je da može pomoći svom novom timskom kolegi (Strollu), da izvuče njegove najbolje performanse.

„To je izuzetno uzbudljivo za sve u momčadi,“ rekao je Szafnauer o novoj timskoj postavi Aston Martina.

„U Sebastianu imamo provjerenog četverostrukog svjetskog prvaka s iskustvom pomaganja timovima da postanu momčad koja pobjeđuje u utrkama i bori se za prvenstvo.“

„Zato je važno što je potpisao za nas. Donosi pobjednički mentalitet i na ovom putu ćemo svi nesumnjivo naučiti mnogo od njega,“ jasnog stava za Vettela je Szafnauer.

„U Lanceu imamo mladog, nadarenog, marljivog vozača koji je uživao u svojoj najboljoj kampanji do danas i zaista je napredovao u svim područjima svojih utrka.“

„Znamo da ako mu damo alate, više je nego sposoban pomoći momčadi u postizanju ciljeva. Također, mislimo da će Sebastian izvući najbolje iz Lancea, a Lance (Stroll) će zauzvrat snažno pogurati Sebastiana.“

„Stoga, oduševljeni smo našom vozačkom postavom za 2021. godinu. To je idealan spoj iskustva, pobjedničkog znanja i sirovog talenta.“