Sportski direktor Formule 1, Ross Brawn kaže da će borbe koje vodi Sebastian Vettel dovesti do toga da vozač Ferrarija postavi sebi pitanje u vezi s drugog greškom, te da zbog toga treba ostati ‘hladne’ glave.


Nakon što je u Silverstoneu napravio novi incident, sudarivši se sa Maxom Verstappenom, Sebastian Vettel je ponovo na sebe skrenu pažnju – kako od strane medija tako i kod mnogih vozača i šefova timova. Poslije nekoliko grešaka u drugoj polovici prošle sezone, Vettelova 2019. je također doživjela nove pogreške.

Okretanje (spin) u Bahreinu ga je skupo koštao, jer je startao iz prvog reda – proklizavanje u Canadi ga je koštalo pobjede. Ali, sudar na VN Velike Britanije sa Verstappenom mu je posebno naštetio zbog sjajne borbe ‘točak uz točak’ koju su priredili njegov timski kolega Charles Leclerc i vozač Red Bulla.

Brawn smatra da Nijemac prolazi kroz veliku krizu, jer se u Silverstoneu nije mogao nasmijati.

„Od Canade, čini se da se Sebastian sve više i više muči, a u Silverstoneu su se te poteškoće nastavile,“ kaže sportski direktor F1.

„Za razliku od Leclerca, nikad se nije ugodno osjećao u bolidu. Zaostatak je bio vidljiv u kvalifikacijama, a onda u utrci, nije iskoristio najbolju mogućnost izlaskom siguronosnog automobila – nakon kojeg se probio na treću poziciju. Onda je uslijedila pogreška kad je udario u zadnji kraj Verstappenovog bolida. Odmah je shvatio da je pogriješio, a nakon utrke, otišao je brzo do Maxa da se ispriča. To je težak trenutak za Sebastiana, jer se vjerovatno osjeća pod drugačijom vrstom pritiska nego što je to navikao. Mora se zapitati u kojem smjeru bi sada trebao ići – s obzirom na to da i ove godine, njegova šansa da vrati Ferrari u vrh izmiče.“

Nakon što je godinama radio za Ferrari (tijekom ere Michaela Schumachera), Brawn tvrdi da je tim iz Maranella posebno dobar u pomoći vozačima koji prolaze kroz tešku krizu.

„Sebastian je nevjerovatan vozač, kao što to njegovi rekordi pokazuju. Ali, u ovom trenutku, on treba da ostane miran i osloni se na podršku svog tima, u što sam uvjeren da će je dobiti.“

„Nijedan tim ne zna kao Ferrari okružiti svoje vozače pažnjom i pozitivnom energijom,“ rekao je Ross Brawn.