Motorsportski direktor Formule 1, Ross Brawn borbu između Fernanda Alonsa i Lewisa Hamiltona istaknuo je kao jednu od sjajnih trenutaka utrke koja se vodila na Hungaroringu, ali je pohvalio i Micka Schumachera.

Nakon 50. kruga Velike nagrade Mađarske, Hamilton je ‘ulovio’ Alonsa sa svježijim i mekšim gumama. Međutim, prestići ga nije bilo tako jednostavno.

Španjolski vozač, s lošijim bolidom se deset krugova odupirao napadima sedmerostrukog svjetskog prvaka, ali je na kraju morao popustiti pod naletima Mercedesovog vozača.

„Na Hungaroringu je bilo mnogo sjajnih performansi. Mick Schumacher se uputio u fantastično tešku i poštenu vožnju, obranom protiv Maxa Verstappena u bolidu koji je daleko od impresivnih performansi,“ komentarisao je Brawn u svojoj kolumni, prije nego što se odlučio za ono što ga je oduševilo.

Borba između Alonsa i Hamiltona podsjećala je na borbe između ovih vozača iz starih dana. Španjolčeva vožnja i žestoka obrana učinili su ga ‘vozačem dana’; i to ne samo od navijača, već i od Brawna.

Pored toga, šef Formule 1 uvjerava da se dvostruki svjetski prvak branio na pošten način – davajući Hamiltonu u svakom trenutku dovoljno prostora.

„Tada se dogodila prava borba između Fernanda i Lewisa. Drago mi je što je Fernando bio vozač dana jer mu također želim dati svoj glas,“ dodao je.

„Imao je sjajane performanse. Jedan od vozača Alpinea je trebao uzeti ovu nagradu i vjerojatno je s ovom borbom otišla od Estebana do Fernanda,“ uvjerava on.

Tijekom dvoboja Hamilton se putem radio veze žalio na Alonsove poteze. Međutim, kasnije se ispravio i rekao da mu se takav način odbrane ne sviđa.

Međutim, Brawn je pohvalio Fernandovu obranu, jer smatra da je u svakom trenutku vozio čisto i ostavio dovoljno prostora svom suparniku.

„Ono što vidite kad je Fernando u Formuli 1 su nevjerojatno teške borbe, ali uvijek znate da će biti pošteno. Znam da se Lewis malo žalio na Fernandovu obranu, ali nisam vidio nikakve probleme. Fernando je bio tvrd i pošten. Uvijek je davao dovoljno prostora, što i mora učiniti,“ pojasnio je.

Borba između dva svjetska prvaka bila je lijep način da se završi prva polovica sezone. Je li to bio i uvid u ono što slijedi u drugom dijelu godine? Brawn se nada da će tako biti.

„Bila je to brilijantna borba i nadam se okusu onoga što dolazi u drugom dijelu sezone,“ želi šef Formule 1.