Njemačka publikacija AMuS uvjerava da je za diskvalifikaciju Sebastiana Vettela sa prošlonedjejnje utrke koja se vozila na Hungaroringu kriv upravo njegov tim.

Četverostruki svjetski prvak je uspio osvojiti 2. mjesto nakon haotične utrke u Mađarskoj, te ostvariti svoje drugo postolje za momčad Aston Martina. Međutim, nakon što ekipa nije uspjela izvaditi potrebnu količinu goriva iz rezervoara njegovog bolida, Vettel je diskvalifikovan.

Nakon toga, ubrzo je uslijedilo negiranje od strane britanske ekipe da će uložiti žalbu na ovakvu odluku. Prema njihovim proračunima, u Vettelovom bolidu ima još 1,44 litre goriva – što bi bilo dovoljno da zadrže poziciju.

“Prema svim našim proračunima, nakon uzimanja uzorka od 300 mililitara u bolidu bi trebalo ostati još 1,44 litre goriva Samo moramo pokazati FIA-i da je gorivo tamo, a 300 mililitara je dovoljno za njihov uzorak goriva. To će biti osnova žalbe,” izjavio je šef Aston Martina Otmar Szafnauer.

Dodali su: “Mjerimo gorivo koje ulazi, a mjerač protoka goriva koji imamo u bolidu, a koji je propisan od FIA-e, mjeri koliko se goriva potroši – tako znamo da je preostalo 1,74 litre.”

Međutim, FIA je zaplijenila Nijemčev bolid i odnijela ga u svoj tehnički odjel koji se nalazi u Francuskoj. Naveli su da će tu ostati sve dok Aston Martin zvanično ne podnese žalbu, a rok je 96 sati od diskvalifikacije.

Njemačka publikacija ima podatke od FIA-e koji pokazuju kako je pumpa za dizanje goriva radila pod negativnim tlakom, što znači da je u Vettelovom bolidu bilo jako malo goriva, pa smatraju da je Aston Martin kriv za diskvalifikaciju.

„Moram okriviti momčad ovdje. Znali su da je tijesno. Od FIA-e smo čuli da je pumpa za dizanje goriva radila u posljednjem krugu pod negativnim tlakom, što je uvijek znak da je u bolidu ostalo relativno malo goriva,“ kaže AMuS-ov Michael Schmidt.

„Trebali su direktno reći Vettelu nakon što je prešao ciljnu liniju da parkira bolid sa desne strane – baš kao što je to učinio Russell (George). Tada bi postojala prilika da ima potrebnu 1 litru!“