Nakon što je analizirao štetu na bolidu Charlesa Leclerca kao posljedicu njegovog incidenta na Velikoj nagradi Mađarske, Ferrari je otkrio da su posljedice na motoru gore nego što se očekivalo.

Šteta je tolika da ga talijanska ekipe neće moći popraviti i morat će ga zamijeniti novim, što povećava cijenu popravaka za Ferrari i praktički osigurava buduće kazne na gridu za Monežanina.

Charles Leclerc bio je jedna od žrtava ludog starta na Hungaroringu prošle nedjelje kojeg je započeo vozač Mercedesa Valtteri Bottas, koji se prvo zabio u Norrisa, Lando u Verstappena itd.

Posljedica toga je bila da se Leclerc nije mogao sačuvati od Aston Martinovog, Lancea Strolla, koji je onesposobio vozača Ferrarija udarivši da ga u prvom zavoju, ostavljajući ga bez mogućnosti da nastavi utrku.

Sada je Ferrari otkrio da su šteta, a time i troškovi popravka veći nego što su mogli očekivati. Glavni razlog? Nepopravljive posljedice utjecaja na pogonsku jedinicu u bolidu kojeg vozi 23-godišnjak.

Talijanski tim, nakon analize provedene danas u Maranellu, otkrio je da više neće moći koristiti oštećeni motor. To znači, ne samo financijski utjecaj, već su što se tiče konkurencije, ograničeni, jer ako promijene motor po četvrti put, Leclerc će dobiti kaznu.

„Ova šteta ima financijski, ali i trkački utjecaj, jer će u sliedećih 12 vikenda preostalih ove sezone vrlo vjerojatno ekipa biti prisiljena koristiti četvrti motor s unutrašnjim sagorijevanjem za Charlesov SF21, pa će zbog toga doći do kazne na gridu,“ izvjestili su iz Ferrarija.

Šef Ferrarija, Mattia Binotto je već bio jasan po pitanju rješavanja ovakvih incidenata, tako da bi tim čiji je vozač kriv za incident trebao platiti štetu koje su nastale na oštećenom bolidu.

„Ako je vozač kriv za incident, tim za kojeg vozač vozi bi trebao platiti drugim timovima nastale štete i popravke. Time bi svi postali odgovorniji,“ rekao je šef Ferrarija.

Preostale komponente motora za Leclerca su oskudne do kraja sezone, a u Belgiji će debitirati sa svojim trećim motorom sa unutrašnjim izgaranjem – što znači da je posljednji koje može upotrijebiti bez kazne.

Stoga, Ferrari računa na to da će Leclerc u drugom dijelu sezone morati iskoristiti i četvrti, a za to ga očekuje kazna od deset pozicija unatrag.