Šef Red Bulla, Christian Horner,  smatra da je kazna od pet mjesta pomjeranja unatrag za Veliku nagradu Belgije nedovoljna za svu štetu koju je Valtteri Bottas nanio njihovim bolidima.

Pored toga, Britanac je uvjeren da Fincu neće trebati dugo da to nadoknadi na stazi poput Spa-Francorchamps, koja je naredna utrka u kalendaru Formule 1.

Hungaroring je bila staza na kojoj bi se Max Verstappen trebao oporaviti nakon onoga što se dogodilo u Silverstoneu, ali Bottas je okončao svaku njegovu nadu u prvom zavoju.

Finski vozač je udario Landa Norrisa s leđa, a vozač McLarena je udario Verstappena. Odmah nakon toga, Bottas je pokupio i drugog vozača Red Bulla, Sergia Pereza.

Norris i ‘Checo’ su morali odustati iz utrke, dok je Verstappen nastavio utrku s mnogo oštećenja na svom bolidu. Desna strana RB16B je bila uništena.

Valtteri Bottas je također pretrpio oštećenje na svom bolidu, pa je i on morao odustati. Međutim, vozač Mercedesa je dobio kanu od pet pozicija unatrag za slijedeću utrku koja se vozi za VN Belgije.

Šef austrijske momčadi smatra da kazna koju je dobio Bottas za potpuni haos na stazi smiješna jer zna da će to uspjeti nadoknaditi za dva kruga zbog karakteristika Spa staze.

„Valtteri je za njih (Mercedes) napravio sjajan posao izbacivši oba naša bolida. Dobija kaznu za slijedeću utrku, ali to nadoknađuje u dva kruga na Spa,“ rekao je Horner.

„To nije prava kazna i ne popravlja štetu koju nam je nanio, pogotovo kad pogledate ograničenje budžeta. Učinci su veliki, a troškovi brutalni ,“ dodao šef Red Bulla za njemački Autobild.

U Mađarskoj je Red Bull u zadnji čas morao promijeniti Verstappenov motor zbog problema koji su posljedica incidenta iz Silverstonea.

Sve sugerira da će sada morati promijeniti i pogonsku jedinicu na Perezovom bolidu. Ako se to potvrdi, niti jedan od dvojice vozača austrijske ekipe neće moći koristiti drugi motor u drugom dijelu sezone bez kazne.

„Prvi dojmovi ukazuju na to da ni ovaj motor nije u funkciji. Vrlo je frustrirajuće, također za Hondu jer nije zbog stabilnosti, već zbog incidenata koje nismo izazvali,“ zaključio je Horner.