Šef Ferrarija, Mattia Binotto je jasno iskazao svoju frustraciju nakon što je Charles Leclerc morao odustati iz utrke u prvom krugu Velike nagrade Mađarske.

Vozača Ferrarija je prvom zavoju Hungaroringa udario vozač Aston Martina, Lance Stroll i tako onemogućio Monežanina da svoj dobar start pretvori u dobru utrku na kojoj je mogao osvojiti dosta bodova.

Sudije su notirale ovaj incident – ocjenivši da je Kanađanin jasno kriv za incident – tako da su ga kaznili sa pomjeranjem od pet pozicija unatrag.

Međutim, šef Ferrarija nije bio zadovoljan ovakvim razvojom situacije jer je uvidio šta je Leclerc učinio nakon starta.

„Svakako da je incident na startu bio neugodan,“ rekao je Binotto. „Charles je dobro startao, bio je oprezan – pobrinuo se da ne ošteti bolid. Bio je u dobroj poziciji s gotovo već završenim prvim zavojem.“

„Ali dogodio se incident. Mislim da je to (bio) zaista glup incident. Takve stvari se ne bi trebale događati, ali tako je kako je,“ dodao je razočarani Binotto.

S druge strane, Charles Leclerc je svoj incident i odustajanje iz utrke za Veliku nagradu Mađarske opisao kao „igru kuglanja“. Uvjeren je da je Stroll napravio veliku pogrešku jer je bio daleko iza njega.

„Znam da ponekad male pogreške mogu imati velike posljedice,“ pojašnjava Leclerc. „Mislim da ovaj put to nije mala greška.“

„Nisam mogao vidjeti Lancea u retrovizorima, a bio je pet ili šest pozicija unatrag. Stoga, bilo je nerealno za njega da tamo nešto pokuša,“ jasan je Leclerc.