Šef Ferrarija Mattija Binotto pohvalio je svoju momčadi za koju smatra da je slična onoj sa početka 2000-ih, kada je momčad iz Maranella osvojila 5 uzastopnih vozačkih i konstruktorskih naslova.

Iako se današnju ekipu Ferrarija dosta osporava, Binotto smatra da je ova ekipa slična onoj koja je dominirala Formulom 1 početkom 2000-ih godina. Ferrari je tokom hibridne ere jedini uspio ozbiljnije zaprijetiti Mercedesu, koji je od 2014. godine osvojio 6 uzastopnih vozačkih i konstruktorskih naslova, a u 2 navrata—2017. i 2018. godine je Ferrari na momente izgledao kao bolja ekipa.

Međutim, razne greške: ekipe, taktičara, vozača, mehaničara (itd..) koštalo je Ferrari u ključnim trenucima puno, a tome treba dodati i njihove probleme u razvoju bolida i koleracijom 2018. godine. Prošle godine je Ferrari pokazao da može pratiti razvojni tempo Mercedesa i Red Bulla, čemu svjedoči njihov veliki uspon forme nakon ljetne pauze, ali je SF90 imao temeljnih problema koje Ferrari nikako nije uspjevao riješiti tokom 2019.

Ferrari od 2008. godine nema konstruktorski naslov, a od 2007. vozački—ipak, Binotto vjeruje da su na dobrom putu da postanu uspješna ekipa.

„Mi smo mlada ekipa, slična onoj koja je pobjeđivala početkom 2000-ih. Imamo ljude koji žele napredovati korak po korak i koji žele postati jaka i uspješna ekipa,“ rekao je Binotto.

Prethodnih se godina spominjao Binottov mogući odlazak iz Ferrarija—u vrijeme kada je on bio tehnički direktor momčadi. Tada se on i bivši šef momčadi Arrivabene nisu najbolje slagali, a kako ga ne bi izgubili, Ferrari ga je odlučio promovirati a Arrivabeneu pokazati vrata.

„Čast je biti šef Ferrarija ali je to isto tako velika odgovornost. U Ferrariju sam 25 godina. Proveo sam ovdje pola svog života i nikada nisam imao namjeru otići.“