Aston Martin je imao pozitivnu VN Monaka od strane Fernanda Alonsa, koji je završio drugi, ali negativnu od strane Lancea Strolla, koji je odustao.

Uprkos tome, tempo AMR23 je dobar, a šef britanske ekipe je optimističan u pogledu Barcelone, iako vjeruje da će ‘biti teže’ od događaja u Monaku.

Mike Crack je prije nekoliko sedmica izjavljivao da su Monako i Španija dvije povoljne staze za Aston Martin. Njihov AMR23 je dobar u sporim zavojima.

Ulice Kneževine su to potvrdile tijekom trkačkog vikenda spektakularnim krugom Fernanda Alonsa u kvalifikacijama koji mu je zamalo donio pole position, a u utrci drugo mjesto koje nastavlja njegov niz završavanja unutar top 5.

Šef momčadi iz Silverstonea smatra da će Barcelona biti komplicirana staza za njihove bolide, iako će također pružiti više mogućnosti jer je staza puno lakša za prestizanje.

“U Barceloni će biti teže jer tamo trebate više snage u bolidu, ali bit će i više prilika. Sada ćemo pokušati poboljšati bolid, a sigurno će biti nadogradnji u slijedećim utrkama,” rekao je Krack nakon utrke u Monaku.

Gledajući unazad, na prošlogodišnjoj VN Španije Aston Martin je imao oba bolida u Q1, a u utrci je Vettel završio na jedanaestom, a Stroll na 15. mjestu. U svakom slučaju, AMR23 nema nikakve veze s AMR22, a njihova ekipa ima Alonsa, koji će se utrkivati ‘kod kuće’ i to je uvijek plus.

Što se tiče poboljšanja, morat će se pričekati kada stignu i vidjeti koliko su djelotvorna, budući da je novo zadnje krilo koje su predstavili u Bakuu bilo štetno za DRS.

Ono što je jasno je da će doći nove nadogradnje sa kojima će pokušati smanjiti zaostatak za Red Bullom, dodao je Krack.