Fernando Alonso je imao tešku utrku na VN Singapura. Španjolac nije uspio osvojiti bodove u večeri na kojoj je sve išlo pogrešno, ali ističe da se moraju poboljšati.

Velika nagrada Singapura bila je jedna od onih koje su označene crvenom bojom u kalendaru Aston Martina. Mnogi su mislili da će Red Bull ovdje stradati… i bili su u pravu. Ali AMR23 nije bio dorastao borbi za sami vrh. Čak ni da se pokuša popeti na postolje.

Alonso je dobro startao i zauzeo šesto mjesto od Kevina Magnussena, ali bolid nije bio za vožnju – kako je Španjolac rekao putem radio veze –  i nakon niza pogrešaka, završio je izvan bodova.

S jedne strane, dvostruki prvak je želio vidjeti pozitivnu stranu, budući da je ovo prvi trkački vikend bez bodova za Aston Martin u tekućoj sezoni.

Međutim, Alonso stavlja do znanja da to nije pravi put i jasno napominje da se moraju poboljšati.

“Bila je ovo vrlo teška noć: sve što je moglo poći pogrešno, krenulo je pogrešno. Bolje je da se sve dogodilo odjednom, a nemojmo zaboraviti da je ovo naša prva utrka bez bodova u sezoni,” komentirao je Alonso nakon utrke.

“Došli smo ovamo sa velikim nadama, ali Singapur je jedinstven. Tempo utrke stvarno diktira temperatura guma, a možda smo bili malo pretvrdi.”

“Mnogo je stvari koje trebamo istražiti počevši od ovog vikenda, ima puno toga za naučiti i poboljšati. Moramo se poboljšati. Zaboravimo ovaj vikend i fokusirajmo se na slijedeći, na Suzuku,” dodao je.

Ovim rezultatom Aston Martin ne samo da je ima veći bodovni zaostatak za Mercedesom i Ferrarijem, već ima i McLaren kao ozbiljnu ‘prijetnju’ za četvrtu poziciju u prvenstvu konstruktora.