Šef Ferrarija Fred Vasseur kaže kako je taktika Carlosa Sainza da namjerno usporava kako bi zadržao Landa Norrisa unutar DRS dometa Velikoj nagradi Singapura bila u potpunosti Španjolčeva ideja.

Sainzu je u sjajnoj pobjedi na Marina Bay stazi  pomogla pametna vožnja, koja je uključivala osigurnje da drugoplasirani Norris bude u dometu DRS-a u završnim fazama utrke kako bi vozač McLarena bio u stanju zadržati vozače Mercedesa, koji su bili na svježim mediumima.

U jednoj fazi, nakon što je Norris izgubio DRS poslije defanzivne vožnje protiv Georgea Russella, Sainz je usporio kako bi omogućio vozaču McLarena da dobije potreban DRS sa kojim bi se uspješno odbranio.

Španjolčev plan je bio savršen jer Russell nije mogao pronaći put pored Norrisa, uslijed snažnog pritiskanja na McLarenovog vozača, mlađi Britanac iz Mercedesa je napravio pogrešku u zadnjem krugu jer se zabio u barijeru i tako završio utrku prije prolaska kroz cilj.

Iako je Ferrari pomogao u taktičkom upravljanju većim dijelom utrke zaVeliku nagradu Singapura, što je uključivalo zaštitu prve pozicije sa Charlesom Leclercom, situaciju sa DRS-om je bila Španjolčeva ideja.

Svega ovog je bio svjestan šef Ferrarija Fred Vasseur, koji kaže da je njegov vozač bio svjestan situacije na stazi,

Mišljenja je kako Carlos zaslužuje sve pohvale za pametno postupanje i trezveno razmišljanje u najtežim momentima utrke davajući DRS McLarenovom vozaču.

“To je bila Carlosova ideja Carlosa,” rekao je Vasseur. “Ne želim reći da je to jasno, ali je znao da je više u opasnosti od Mercedesa nego Norrisa.”

“Uz Norrisa smo imali iste gume i gotovo isti tempo od prvog kruga. Nismo bili u opasnosti od Norrisa osim ako bi izgubili gume, tako da je Carlosov potez bio pametan da zadrži Norrisa u DRS-u.”