Max Verstappen kaže da je znao da će doći do prekida njegovog pobjedničkog niza, ali tvrdi kako je u potpunosti u redu sa takvim dešavanjem nakon nerazjašnjenih problema na Velikoj nagradi Singapura.  

Vozač Red Bulla je znao je da će utrka na Marina Bay stazi biti izuzetno teška jer je u kvalifikacijama završio na 11. poziciji, pa je već bio svjestan da može zaboraviti na pobjedu jer su ispred njega bili rivali koje je bilo teško preteći pored dominantnog RB19 bolida.   

Aktuelni prvak je krenuo na najtvrđoj komponenti guma kako bi pokušao ostati što je moguće duže na stazi i stvoriti sebi priliku da na najmekšoj smjesi u zadnjem stintu krene prema liderskim pozicijama. 

Međutim, njegove nade su pale u vodu nakon 20. kruga kada je Williamsov vozač Logan Sargeant napravio incident i izazvao izlazak sigurnosnog automobila. 

Upravo su ti krugovi bili označeni za ulaske u boksove za vozače koji su krenuli u utrku na medium gumama. Među prvim je reagirao Ferrari, a njega su slijedili Mercedes i McLaren. 

Verstappen nije otišao u boks jer bi to za njega značilo potpuno drugačija strategija od zamišljene, ali se nakon toga ubrzo našao na meti vozača koji su izvršili promjene guma, te su ga ubrzo prestigli. 

Nizozemac je prema boksu otišao u razdoblju između 40., 41. kruga, ali tad je već bilo prekasno da pokuša nešto više učiniti pogotovo što je Mercedes ponovo ušao na svježi set medium guma. Na kraju je ciljnom linijom prošao kao petoplasirani. 

Osvrćući se na zbivanja Velike nagrade Singapura, aktuelni prvak je rekao da je znao da će doći vrijeme prekida njegovog rekordnog pobjedničkog niza jer da bi se nastavilo s tim, sve mora biti savršeno. 

“Znao sam da će ovaj dan doći, tako je za mene sasvim u redu,” rekao je Verstappen.

“Sve mora biti savršeno. Svi uvijek govore: ah, vidi kako su dominantni i vidi kako je to lako,” dodao je.

“Ali nikad nije lako, i puno je detalja koje trebamo ispraviti, a ovog vikenda jasno je da nismo ispravili nekoliko stvari kako treba, a onda ste na začelju.” 

Red Bull je pobijedio 14 utrka zaredom prije Singapura, plus finalni događaj sezone 2022., oborivši rekord u najviše uzastopnih pobjeda, kojeg je držao McLaren od 1988.