Šef Mercedes Toto Wolff žali zbog nesreće Georgea Russella u zadnjem krugu VN Singapura, zbog koje su izgubili 22 boda od Ferrarija. Srebrne strijele su za sada ostale na drugom mjestu u prvenstvu konstruktora, ali je prednost prepolovljena. 

Austrijanac jasno stavlja do znanja kako je Russellova nesreća jako teško pala cijeloj momčadi, jer je završio sjajan vikend što se tiče tempa, na najteži mogući način. Incident u zadnjem krugu koštao ih je mnogo bodova, a u Singapuru su izgubili 22 boda od Ferrarija. 

“Stvari koje je rekao na radiju ne mogu se prenijeti na televiziji, bio je to vrlo nesretan trenutak. George je dotaknuo zid, bila je to mala pogreška, desetinka sekunde i time je velika utrka završila. Šteta, jer to nije to zaslužio,” rekao je Wolff.

“Dotakao je zid, već se vidjela prašina i tako je sve završilo. Moglo je to biti dobro treći i četvrto mjesto, puno bodova, ali sad smo izgubili od Ferrarija 22 boda. Nismo mogli pobijediti bez riskiranja strategije na taj način i iz tog razloga smo preuzeli rizik,” istakao je.

Šef Mercedesa otkriva da nisu htjeli pobijediti u utrci sa istom strategijom kao njihovi suparnici, pa su iskoristili prednost virtualnog sigurnosnog automobila kako bi otišli na drugu promjenu guma.  

Mercedesovi vozači su nakon toga počeli pritiskati što je moguće više kako bi došli u situaciju da napadnu lidera utrka Carlosa Sainza, koji išao na jedno zaustavljanje.  

Međutim, u toj svojoj namjeri nisu uspjeli. Na kraju je Lewis Hamilton sam ostao u bodovima, doke George Russell svoju utrku završio ranije, a to su iskoristili vozači Ferrarija završavajući na prvom i četvrtom mjestu. 

“Bilo je jasno da nećemo dobiti utrku stajanjem na mjestu, pa smo krenuli prema [mogućoj pobjedi]. Bili smo robusni i na kraju smo uz Lewisa uzeli postolje, što je sjajno. U najgorem slučaju, završili bi treći i peti, ali u najboljem slučaju bila je to pobjeda. U našim planovima smo za neke krugove mogli biti prvi i drugi, ali to je bila teorija,” zaključio je Wolff.