Vozač McLarena Lando Norris je pohvalio svog bivšeg timskog kolegu Carlosa Sainza da je pametno igrao i da nije bilo potrebe da ga pokuša napasti jer bi sebe doveo u neugodnu situaciju da ostane bez njegovog DRS-a. 

Nekadašnje timske kolege iz McLarena su bili jedni od glavnih protagonista Velike nagrade Singapura. Carlos Sainz je od nakon 20. kruga bio na najtvrđoj kompunenti guma, a to je značilo da je na njima morao završiti utrku od 63 kruga. 

Iza njega je se našao vozač McLarena Lando Norris sa istom strategijom jer ulična Marina Bay staza nije omogućavala tako lako preticanje, pa je upravljanje gumama bilo jako važno da se na istim stigne do cilja. 

Kako je Sainz držao tempo onaj koji je njemu odgovarao da zadrži prvu poziciju i dođe do pobjede, takvo nešto se nije svidjelo vozačima Mercedesa, koji su za vrijeme virtualnog sigurnosnog vozila otišlu u boks po svježi set medium guma. 

Nakon toga, George Russell i Lewis Hamilton su krenuli u potjeru za odbjeglim vozačima koji su se nalazili na 1-2 pozicijama. Nekoliko krugova prije kraja je došlo do voza od četiri bolida. 

Russell je počeo jako pritiskati Norrisa, koji nije htio napadati Sainza jer je mu je Španjolčev DRS bio jako bitan da zadrži vozača Mercedesa i uspješno odbrani svaki njegov pokušaj prolaska ispred. 

Sve se okončalo nakon što je mlađi vozač Mercedesa u zadnjem krugu izletio sa staze i završio u zidu. Sainz je ciljem prošao prvi, a Norris se smjestio na drugu najvišu stepenicu postolja. 

“Carlos je igrao pametno. Nije bilo potrebe da ga pokušam napasti,” rekao je Norris. “Da sam ga više napadao, vjerovatno bih bio ranjiviji od oba vozača [Mrcedes] iza mene.”

“Bilo je stresno posljednjih nekoliko krugova. Obojica znali čim je VSC izašao, morali smo uložiti stint i pol i pokušati povećati razliku što je više moguće. Ali su nas oni i dalje napadali. Tada se radilo o tome da se ne napravi pogreška,” dodao je.

“Znao sam da će me George jako pritiskati, a to je i uradio. Morao sam se dosta braniti u 14. i 15. zavoju. Tada je Carlos popustio kad je došlo do zaostatka i dozvolio mi da uzmem DRS što je bilo od velike pomoći.” 

Vozač McLarena je otkrio da je udario u zid na istom mjestu kao i Russell u zavoju 7, što je poslalo vozača Mercedesa u barijere tijekom zadnjem kruga VN Singapura. 

Britanac je pomislio da je to kraj njegove utrke, nakon što je napravio značajnu štetu pola kruga prije kraja, ali na njegovu sreću nije prošao kao Russell. 

“U zadnjem krugu sam malo više odahnuo. Udario sam u zid, gdje je i George udario u zid, ali sam ga udario prednjom stranom pa sam se pomalo uspaničio misleći da sam možda sve zabrljao,” pojasnio je Lando.

“Ali to je oštetilo je upravljač, u smislu da je bio izvan centra. Srećom, nije bilo ništa više od toga. Dakle, nevjerovatna utrka, stresna utrka od početka do cilja. Puno upravljanja, ali savršeno izvedeno,” zaključio je Norris.