Šef Mercedesa Toto Wolff kaže da je pustio svoju vozačku postavu Georgea Russella i Lewisa Hamiltona da se međusobno bore jer su išli na pobjedu u utrci za Veliku nagradu Singapura. 

Nakon što je Carlos Sainz kroz prvi zavoj prošao kao lider utrke, a njegov timski kolega Charles Leclerc na startu pretekao Georgea Russella, činilo se da će vozači Ferrarija doći do prve 1-2 pobjede u tekućoj sezoni. 

Vozačka postava talijanske momčadi je postepeno počela praviti razliku u odnosu na Mercedesovog Georgea Russella tijekom Velike nagrade Singapura. Ali stvari su se promijenile nakon što je Willimasov Logan Sargeant izazvao izlazak sigirnosnog automobila na stazu. 

Sainz je odmah ušao u boks, a nakon njega su redom išli: Leclerc, Russell, Hamilton. Španjolac je bez problema izišao i ponovo se vratio na lidersku poziciju. Njegov timski kolega je imao problem jer je njegova promjena predugo trajala. 

Monežanin je izgubio nekoliko pozicija, a ispred njega su se našli vozači Mercedesa. Nakon toga, Russell i Hamilton su krenuli u proboj prema prvim pozicijama. Na tom putu su pretekli oba vozača Red Bulla, koji su bili na drugoj strategiji. 

Kako Sainz nije više ulazio u boks, a Russell ostao iza njega u nemogućnosti da išta konkretnije uradi jer je vozač Ferrarija upravljao gumama kako bi na njima došao do kraja. 

Međutim, takvo stanje nije odgovaralo Mercedesovim vozačima, pa su otišli po svježi set medium gumama. Tom promjenom su obojica doslovno letila stazom. Međutim, nakon približavanja drugoplasiranom Norisu, došlo je do zastoja. 

McLarenov vozač je dobio DRS od strane Sainza, koji je upravo to tražio jer je znao da su njegove gume pri kraju, a pošto je držao lidersku poziciju, Norrisov bi napad lako odbio zbog brzine koju je imao njegov Ferrari.  

Sve šanse da Russell ili Hamilton dođu u priliku da prvo pređu Norrisa, a zatim i Sainza su pale u vodu nakon što je mlađi Britanac izletio sa staze i zabio se u barijeru. Sve to je rezultiralo da Hamilton zauzme 3. mjesto. 

Šef Mercedesa je prvo stao u odbranu svoje momčadi da nisu kasno pozvali svoje vozače na novi set medium guma jer bi završili između 2. odnosno petog mjesta. 

“Bio je to apsolutno ispravan poziv. Završili bismo drugi i peti, možda 2. i 4. a htjeli smo pobijediti u utrci. Dakle, riskirali smo, a ja bih, svaki dan u sedmici to ponovio,” rekao je Wolff.

“Postoje matematičari, znanstvenici i stratezi koji rade na pronalaženju najboljih rješenja. A tu je i više, jednostavnijih, trkačkih umova koji pokušavaju pronaći najbolji kompromis. Ali u tom slučaju, bilo je mnogo rasprava unaprijed […]. Učinili smo to, a onda je to pokrenuto i svi smo stajali iza toga,” napominje on.

Šef Srebrnih strijela je također upitan o dopuštanju Russellu i Hamiltonu da se utrkuju, za razliku od toga da Russell ustupi mjesto Hamiltonu, koji je dobio bonus bod za najbrži krug nedugo nakon što su stavili medije, a izgledalo je da je brži Mercedesov vozač.  

“Ne, obojica si igrali za pobjedu, a u tim okolnostima jednostavno ih morate pustiti da se utrkuju. Neka se međusobno bore,” zaključio je Wolff.