Alex Albon i Liam Lawson trebali bi se utrkivati ​​s Ferrarijem 488 GT3 u DTM-u kao dio povratka Red Bulla u ovu kategoriju.

Ranije ovog mjeseca najavljeno je da će se Albon ove godine natjecati na odabranim utrkama u DTM-u uz podršku Red Bulla, nakon što ga je gigant energetskih napitaka izbacio iz svoje Formule 1 kako bi ustupio mjesto Sergiu Perezu.

Red Bullov junior Lawson također, pojavit će se u DTM-u 2021. godine, natječući se u seriji, zajedno s njegovim očekivanim prelaskom u Formulu 2 s Hitech GP-om.
Iako se u saopćenju za javnost DTM-a ne spominje koji će automobil voziti dvojac, podrazumijeva se da će Ferrari 488 GT3 biti izbor motora (auta) za tim koji podržava Red Bull.
Honda je možda smatrana logičnim izborom za Albona i Lawsona s obzirom na veze s Red Bullom u F1, ali japanski proizvođač ne vidi veliku marketinšku vrijednost u DTM-u.

To je postalo vidljivo tokom kratkotrajne ere motora serije Class, kada je propustio priliku da se utrkuje sa istim NSX-GT-om koji vodi u SUPER GT-u.

Srednjoevropsko tržište je takođe nizak prioritet za Hondu, pa se čak i GT3 tim Jensona Buttona – koji će se utrkivati ​​u DTM-u 2021. godine – prošle godine prebacio sa Hondinih auta na McLaren.

Aston Martin također više nije opcija za Red Bull nakon njihovog razdvajanja u F1, a zbog sve većih veza s Mercedesom u automobilskoj industriji.