Šef AlphaTaurija, Franz Tost je uvjeren da Sebastian Vettel je još uvijek sposoban pobjeđivati na utrkama i osvajati naslove u Formuli 1 nakon što završi ‘posao’ sa Ferrarijem krajem ove godine.

‘Saga’, ako bi se moglo tako nazvati oko četverostrukog svjetskog prvaka i njegovog nastavka karijere u kraljevskoj klasi motorsporta je okončana. Nijemac je nakon prekida suradnje sa Ferrarijem, potpisao ugovom sa Racing Pointom, koji će od slijedeće godine nositi ime Aston Martin.

Ova vijest je došla nakon što je Sergio Perez u srijedu uvečer najavio da napušta Racing Point. „Boli me pomalo, jer se kladim na momčad u vrlo teškim vremenima,“ rekao je Perez, misleći na način na koji su on i njegovi sponzori uskočili kako bi spasili Force Indiju od propasti.

Meksikanac je dodao da nema plan B, iako su se već pojavile glasine o mogućem prelasku u Alfa Romeo. Ali isto tako je naglasio da se želi utrkivati u Formuli 1 ako nađe projekt koji bi ga motivisao.

Šef Toro Rossa, sadašnji AlphaTauri je uvjeren da Sebastian Vettel još uvijek nije zaboravio voziti i da mu je za to potreban bolid. Oko 33-godišnjaka se podigla prašina nakon nekoliko pogrešaka koje je napravio u utrkama.

Drugi su otišli još dalje smatrajući da je ‘uprljao’ svoju reputaciju tijekom protekle dvije godine vozeći za Ferrari. Ipak, Tost je stao na Vettelovu stranu.

„Ne, nije,“ rekao je šef AlphaTaurija na pitanje da li je Vettel ‘zaboravio’ voziti.

„Sebastian nije zaboravio voziti – četverostruki svjetski prvak je i još uvijek je posljednji Ferrarijev pobjednik (Singapur 2019.). Svi mogu vidjeti zašto imaju problema sa Ferrarijem, a to nije do njega. Jasno je da je to bolid.“

Tost je dodao da insajderi znaju stanje koje je trenutno u talijanskoj ekipi i u kakvom stanju se nalazi bolid za sezonu 2020. Zna da Vettel može pobjeđivati u utrkama i osvajati naslove sa pravim bolidom.

„Insajderi to znaju, pa me ne brine njegova reputacija. Sebastian još uvijek može pobjeđivati u utrkama i osvajati naslove u pravom bolidu, u to nema nikakve sumnje,“ uvjerava Tost. „Moj savjet je da nastavi s punim gasom i da na najbolji način iskoristi situaciju.“