Vozač Red Bulla Max Verstappen vjeruje da može poraziti Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela, ili bilo kojeg drugog vozača, a u novu sezonu ulazi sa nešto drugačijim pristupom.


Red Bull je za ovu sezonu prešao na Hondine motore, a jako dobri prvi znaci sa predsezonskih testiranja ih čine optimističnim za novu sezonu. Max Verstappen vjeruje da se može boriti sa Mercedesovim Lewisom Hamiltonom i Ferrarijevim Sebastianom Vettelom u slučaju da njegov RB15 bude dovoljno blizu bolidima vodeće dvije momčadi.

„Uvjeren sam da mogu poraziti Lewisa [Hamilton], Seba [Vettel] ili bilo koga drugog,“ rekao je Verstappen.

Iako je vozio sjajno u drugom dijelu sezone 2018., Verstappenov prvi dio sezone je bio ispunjen čestim greškama i incidentima. Međutim, čini se kako je Nizozemac naučio iz toga, te u novu sezonu ulazi sa nešto drugačijim pristupom. No, Max kaže kako je morao riskirati da ostvari bolje rezultate s obzirom da je imao inferiorniji bolid u odnosu na Mercedes i Ferrari.

„Ako imate tako dobar bolid, ne morate u svakoj utrci ili kvalifikacijama izvlačiti 100%, tako da automatski manje riskirate, a onda manje griješite,“ objašnjava 21-godišnjak.

Verstappen vjeruje da pravi, top bolid moće prikriti nedostatke vozača.

„Čak iako ste dvije desetinke sporiji kao iskusni vozač, još uvijek možete dobro izgledati u bolidu koji je pola sekunde brži.“

Helmut Marko je nedavno izjavio kako očekuje zrelijeg i strpljivijeg Verstappena u 2019., a sam Nizozemac nagovještava kako je naučio iz svojih prethodnih grešaka.

„U prvim utrkama je jako važno biti konstantan i skupljati bodove—čak iako se ne radi o pobjedi. Moraš biti tu i ne smiješ imati previše problema sa pouzdanosti. Tako pred kraj godine imaš priliku da osvojiš dobru poziciju u poretku,“ dodao je Verstappen.