Sebastian Vettel je uvjeren da se Ferrari riješio problema koji su ih mučili prošle sezone i koji su ih koštali naslova, dok novi šef momčadi Mattia Binotto kaže kako su u Maranellu odradili „domaću zadaću“ preko zime.


Kombinacija vozačkih grešaka i loših odluka momčadi omogućila je Lewisu Hamiltonu i Mercedesu da lako dođu do vozačkog i konstruktorskog naslova, iako je Ferrari veći dio sezone imao možda i najbrži bolid na gridu.

Ferrari na svoj drugi uzastopni poraz od Mercedesa odgovorio promjenom šefa momčadi, te je umjesto Maurizia Arrivabenea na čelo tima postavljen Mattia Binotto, dok je Charles Leclerc promoviran u matičnu momčad nakon impresivne debitantske sezone u Sauberu.

Govoreći o Ferrarijevim promjenama preko zime, Vettel je rekao:

„Ovo su velike promjene, ali Mattia je u timu duže od većine koji rade za Ferrari, tako da on nije novo lice. Mislim da ga ljudi poznaju i naučili su mu vjerovati. Ovo je sigurno novi izazov za cijeli tim.“

„Pokušat ćemo okrenuti list—očigledno smo imali svoje slabosti i pokušali smo ih ispraviti kako bi bili puno bolji ove godine. Zasad je duh pravi i tim je na pravom putu, bolid je dobar, tako da ćemo vidjeti kako ćemo startati ovdje,“ rekao je Vettel uoči prve utrke nove sezone u Australiji.

Novi šef Ferrarija Mattia Binotto kaže da je ispred Ferrarija duga i teška sezona i da je važno da ostanu fokusirani.

„Odradili smo domaću zadaću preko zime i svi smo fokusirani na sezonu. Uvijek je lijepo početi ovdje u Australiji, ali sezona je biti jako duga i teška, tako da moramo biti fokusirani.“

Charles Leclerc (MON) Ferrari SF90. 26.02.2019.

Novajlija u timu Ferrarija Charles Leclerc nije postavio specifične ciljeve za prvu utrku sezone u Melbourneu, ali kaže da je opušten uoči svog debija za ‘crvene’.

„Opušten sam i spreman da se vratim na stazu. Pauza je bila jako duga i mislim da su testiranja prošla jako dobro. Bilo je pozitivno i sada se samo želim ponovo utrkivati i jedva čekam petak,“ rekao je Leclerc.

Upitan čemu se najviše raduje u svom prvom trkaćem vikendu za Ferrari, Leclerc odgovara:

„Vjerovatno kvalifikacijama. To će biti jako dobar trenutak i prvi put u sezoni kada su svi bolidu na maksimumu, tako da sam uzbuđen.“