Valtteri Bottas vjeruje da će njemačka ekipa loviti tim iz Maranella u 2019. smatrajući da su oni sad u podređenom položaju.

Mercedes je dominirao Formulom 1 u posljednjih pet godina. Njemačka momčad je u turbo hibridnoj eri neporažena u kojoj su osvojili pet uzastopnih naslova u vozačkom i konstruktorskom poretku.

Rani pokazatelji iz predsezonskih testova ukazuju na to da je Ferrari ekipa koju će ‘loviti’ Mercedes i Red Bull.

Bottas koji želi da se vrati nakon razočaravajuće 2018. godine, smatra da je Mercedes iza Scuderie dok se priprema za otvaranje VN Australije.

„Ono što vidimo iz testiranja, mislimo da je tako,“ kaže Bottas. „Mi ćemo biti neka vrsta potjere.“  

„Na testiranjima izgleda da su oni [Ferrari] imali nekoliko dobrih desetinki prednosti – definitivno. Ali, ovdje [Melbourne] je drugačija staza.“

„Ne znamo koliko su se poboljšali. Siguran sam da smo analizom i poboljšanjima vratili nešto od toga. Ali,koliko – to je samo pretpostavljanje,“ dodao je.

Red Bull će ispod svoje šasije imati Hondinu pogonsku jedinicu za sezonu 2019., a Bottas navodi da Mercedes nije siguran s kakvim performansama će tim iz Milton Keynesa nastupiti ove godine.

„Još uvijek nismo sigurni oko toga kakav će Red Bull biti. Mislimo da će biti jaki, jer Honda sada izgleda snažna i uvijek je imala dobar bolid.“

„Tijekom protekle dvije godine, način na koji su mogli poboljšati bolid tijekom godine bio je prilično brz, tako da će sigurno biti i prijetnja.“