Max Verstappen kaže da će nastaviti koristiti broj 1 na utrkama sve dok je svjetski prvak, a to uključuje narednu sezonu u kojoj će braniti titulu.  

Verstappen je prvi put stavio broj 1 na svoj bolid nakon što je osvojio prošlogodišnji naslov svjetskog prvaka u Abu Dhabiju, a koristio ga je tijekom sezone 2022. godine.

Osvajajući dvostruku titulu zaredom, Nizozemac opet može birati između broja 1 i svog ličnog trkačkog broja 33, koji je koristio još od karting dana, ali je odlučio poštovati običaj nošenja broja svjetskog prvaka.

„Da, ponovo ću koristiti broj 1 slijedeće sezone. Za mene je startni broj 1 najljepši broj koji postoji za bilo kojeg trkačkog vozača,“ rekao je Verstappen.

„Koliko često dobijete priliku voziti sa startnim brojem 1 u svojoj karijeri Formule 1? Nikad se ne zna.“

„Uvijek se mogu vratiti na broj 33 ako više ne budem svjetski prvak. Ali sve dok sam svjetski prvak, koristit ću broj 1 svake godine,“ istakao je vozač Red Bulla.

U sezoni 2022., Verstappen je postao prvi vozač koji se utrkivao s brojem 1 na svom bolidu od Sebastiana Vettela, kada je uvedeno pravilo uvođenja ličnih trkačkih brojeva. Lewis Hamilton je odlučio je zadržati svoj sada kultni broj 44, dok Nico Rosberg nije obranio naslov svjetskog prvaka iz 2016. godine, jer ubrzo povukao sa grida premier klase.

Za Verstappena je broj 1 nagrada za krajnje dominantnu sezonu 2022. sa Red Bullom, za koju misli da će je teško ponoviti 2023.

„Ovo je bila posebna sezona, ne samo za mene nego i za momčad,“ priznao je nizozemski vozač. „Opet smo osvojili konstruktorski naslov prvi put nakon 2013. i to je vrlo važno za cijelu momčad.“

„Mislim da će biti jako teško u budućnosti parirati ovoj godini, a kamoli nadmašiti,“ smatra on.

„Razmišljanje bi trebalo biti bolje svake sezone, ali to neće biti lako nakon godine koju smo imali. Također, trebali bi cijeniti kako je 2022. završila i stvarno uživati u ovim momentima,“ zaključio je Verstappen.

Dva nova vozača, koja će se naći na gridu za sezonu 2023., Nyck de Vries (AlphaTauri) i Logan Sargeant (Williams) još uvijek nisu potvrdili koje će brojeve koristiti u svojim prvim sezonama Formule 1.