Red Bull je potvrdio da će se Daniel Ricciardo ponovno pridružiti momčadi u ulozi trećeg vozača za sezonu 2023. godine.

Ricciardo je posljednje dvije godine proveo utrkujući se za McLaren, ali težak boravak u momčadi iz Wokinga doveo ga je do toga da se rastane sa timom godinu dana prije prvobitnog zaključenja ugovora.

Australijski vozač je dugo tvrdio da, iako se neće stalno utrkivati ​​2023., želio je preuzeti sporednu ulogu u momčadi i ostati aktivan u krugovima F1.

Sada je potvrđeno da je njegovo odredište Red Bull, a Ricciardu nije strana njegova postava.

„Osmijeh govori sve, doista sam uzbuđen što se vraćam kući u Oracle Red Bull Racing kao njihov treći vozač za 2023.“ rekao je Ricciardo. „Već imam toliko lijepih uspomena na vrijeme provedeno ovdje, ali dobrodošlica Christiana, dr. Marka i cijelog tima nešto je na čemu iskreno cijenim.“

„Za mene lično, mogućnost da pridonesem najboljoj momčadi u F1 i da budem okružen njom je izuzetno privlačna, dok mi također daje malo vremena da se napunim i ponovno fokusiram. Jedva čekam da budem sa timom i podržim ga radom na simulatoru, sesijama testiranja i komercijalnim aktivnostima. Idemo!“

Ricciardo je vozio za Red Bull od 2014. do 2018. godine, a za to vrijeme stao na najvišu stepenicu postolja u sedam navrata.

Australac je bio dio juniorske akademije Red Bulla tijekom svoje karijere, a proveo je dvije sezone utrkujući se za Toro Rosso prije nego što je promovisan u prvi tim.

Ricciardo se nada povratku na grid u sezoni 2024. godine, a nesporazumima između Sergia Pereza i Maxa Verstappena na Velikoj nagradi Brazila bi moglo značiti i raniji dolazak ako se srede stvari na vrijeme.