Formula 1 je ozvaničila odlazak privremene generalne sekretarice za sport Shaile-Ann Rao, koja napušta FIA-u manje od šest mjeseci nakon što je preuzela dužnost.

Shaila-Ann Rao je bila privremena FIA-ina generalna sekretarica za sport, nakon što je zamijenila Petera Bayera na toj funkciji. Shailaino iskustvo u motosportu je veoma veliko, jer je bila na poziciji pravnog direktora FIA-e od 2016. do 2018. godine, a bila je i pravni direktor Mercedesa, kao i savjetnik Tota Wolffa.

U svom kratkom periodu kao generalni sekretar, igrala je ključnu ulogu budući da je učestvovala u implementaciji tehničke direktive za iskorenjivanje poskakivanja, a bila je glavni izvjestitelj probijanja budžeta Red Bulla za 2021. godinu.

Predsjednik FIA-e, Mohammed Ben Sulayem, zahvalio je Raou na radu u krovnoj kući motorsporta, a istakao je da je njezin rad bio ključan u fazi tranzicije koju je organizacija doživjela.

U ime svih u FIA-i, želim da se zahvalim Shaila-Ann Rao za neprocjenjiv doprinos u njenoj ulozi vršioca dužnosti generalnog sekretara za motorsport tokom važne tranzicijske faze za organizaciju,” rekao je Sulayem.

Naročito, Shaila-Ann mi je dala veliku podršku u pogledu Formule 1, uvijek djelujući sa velikim profesionalizmom i integritetom,” zaključio je predsjednik FIA-e.

Shaila-Ann Rao se često povezivalo sa Mercedesom u regulatornim promjenama, a to se posebno odnosilo na tehničku direktivu (DT39/2023/), aferama o ograničenju budžeta, uzimajući u obzir na snažnu vezu koju je imala sa šefom Mercedesa: Toto Wolff.