Max Verstappen kaže da je malo neugodno vidjeti Hondu kako se udružuje sa Aston Martinom i da je način kako je završila suradnja sa Red Bullom bila nesretna.

U srijedu je otkriveno da će Aston Martin postati Hondin službeni partner 2026., nakon što je japanski proizvođač pogonskih jedinica najavio izlazak iz Formule 1 2021.

Honda je formalno je napustila grid premier klase motorsporta te godine, ali je nastavila podržavati Red Bullov odjel motora.

Njihova budućnost nakon kraja 2025., kada istekne ugovor sa Red Bullom, je bila nejasna, a tim sa sjedištem u Milton Keynesu najavio je suradnju sa Fordom od 2026. godine.

Iz Honde su naveli da je njihova odluka da se posveti Formuli 1 tako brzo nakon odlaska bila potaknuta posvećenošću serije oko povećanja ambicija održivosti.

Govoreći uoči Velike nagrade Monaka, dvostruki svjetski prvak Max Verstappen je rekao da je “malo nesretno kako je sve to ispalo”, misleći na Hondin preokret.

Nizozemac tvrdi da je “volio raditi [Hondom],” dodajući da je “za Aston Martin, to stvarno dobro.”

“Sa naše strane je malo žalosno kako je sve to ispalo, jer prije nekoliko godina, rekli su da ćemo prestati, pa je onda Red Bull osnovao svoj odjel motora, i onda u jednom trenutku kažu ne, mi nastavljamo,” rekao je Verstappen.

“Nažalost, kada ste već u procesu izrade cijelog motora, više ne možete stvarno raditi zajedno. To je pomalo neugodno” istakao je.

“Uvijek smo imali stvarno dobre odnose s njima, a onda je malo neugodno vidjeti ih kako odlaze u Aston Martin.”

“Ali, mi smo također vrlo uzbuđeni sa naše strane od 2026. pa nadalje da vidimo što će se dogoditi zajedno sa Fordom,” uvjerava on.

“To je što je. Prije nekoliko godina mislili smo da će otići, sada ostaju i idu sa Aston Martinom. Za Aston Martin je stvarno dobro, imaju odličan motor, svi to znamo. Dakle, to je što je.”

Nizozemac dodaje kako voli raditi sa Hondom jer su imali mnogo uspjeha, a napominje da će mu biti žao kad japanski proizvođač ode iz Red Bulla.

“Volim raditi s njima, već smo imali puno uspjeha, pa ću naravno biti tužan kad vidim da odu u jednom trenutku, ali to smo već očekivali, zar ne? Zato što su rekli da ćemo se povući, tako da smo već imali neku vrstu zbogom.”

“Naravno da sam sretan zbog ljudi iz Honde što su ostali u Formuli 1, ali sam tužan što ih vidim kako odlaze,” zaključio je Verstappen.