Bivši vlasnik F1 tima, koji je postao televizijski stručnjak Eddie Jordan, smatra da Mercedes mora zauzeti oštar stav u pregovorima sa svojom zvijezdom Lewisom Hamiltonom, usred glasina da sedmerostruki svjetski prvak postavlja nerazumne zahtjeve za platom.

Hamilton i Mercedes još se nisu dogovorili oko novog ugovora za novu sezonu 2021. godine koja će započeti za dva mjeseca. Nepotvrđene glasine sugeriraju kako je do zastoja došlo u plati koju Britanac zahtijeva, a ovo bi za Hamiltona trebao biti zadnji ugovor prije odlaska u mirovinu.

Ne postoji službeno objašnjenje za kašnjenje oko potpisivanja novog sporazuma.

Jordan, koji voli predviđati velike poteze u Formuli 1 – predvidio je Hamiltonov prelazak u Mercedes i veće sudjelovanje INEOS-a u momčadi – pojašnjava kako dolazi do informacija, sugerišući da ima odlične izvore.

„Imam izvrsne izvore na koje se mogu osloniti sto posto i imam zdrav razum. Još sam uvijek dobro povezan sa scenom i redovito razgovaram sa Berniem Ecclestoneom,“ kaže Eddie.

Jordan se dotakao sedmerostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona i njegovog ugovora kojeg još uvijek nema sa Mercedesom. Smatra da Britanca treba podsjetiti da su „svi zamjenljivi“ i da mora naučiti prihvatati uvjete koji mu se nude.

„Očito se stranke ne slažu oko uvjeta. Upravo sam čuo da Lewis želi više nego što je Mercedes spreman platiti. Također se radi o podjeli prihoda momčadi i igranju utjecajne uloge u Mercedesu.“

„Da sam ja šef Dimlera, pokazao bih mu vrata: ili voziš pod našim uvjetima ili ideš,“ dodao je Jordan.

„Rekao bih mu i ono što je Bernie Ecclestone rekao nakon smrti Ayrtona Senne. Čak i ako je Bernie bio šokiran i tužan kao i svi ostali, prvi se pribrao i rekao nam: prestanite sada kukati. Svi su zamjenljivi. Lewis bi to već trebao znati.“