Max Verstappen je komentirao svoja očekivanja od ove sezone. Njegov cilj je osvajanje naslova, a rekao je da Honda posjeduje veliku motivaciju da ostvari isti taj cilj.

Sezona 2020 počinje ovog vikenda u Austriji, gdje je Verstappen slavio u posljednje dvije godine. Kada je upitan da li se smatra favoritom za pobjedu na otvaranju sezone, Nizozemac kaže:

„Radije bih osvojio naslov nego pobijedio u jednoj utrci. Ne razmišljam o hat-tricku pobjeda u Austriji, najvažnije mi je da imamo konkurentan bolid. Ne smatram se favoritom jer nam staza ne leži najbolje. Sjećam se da je prošle godine bilo jako vruće, a bili smo jako dobri u čuvanju motora.“

„Ne očekujem laganu pobjedu. Mercedes je veoma jak, a ko zna gdje će biti Ferrari. Bit će teško pobijediti ali pokušat ćemo,“ rekao je Max.

Red Bull u Austriju stiže sa velikim nadogradnjama na bolidu, a u sezonu ulaze sa ambicijama da ove godine mogu zaprijetiti Mercedesu.

„Nadam se da ću se boriti za naslov, ali to je sada teško reći. Znam da ćemo dati sve od sebe da se borimo za naslov. Mercedes je ekipa koju treba pobijediti, s obzirom da dominiraju od početka hibridne ere. Bit će ih teško poraziti, ali tim je naučio jako puno prošle godine i mislim da smo konstantniji.“

Honda i Red Bull ulaze u drugu godinu svog partnerstva, a u prvoj zajedničkoj sezoni su ostvarili 3 pobjede, uz 1 pole position. Japanski proizvođač je svakom nadogradnjom bio bliže vodećim proizvođačima motora Ferrariju i Mercedesu, a za Austriju spremaju novu specifikaciju motora.

Max kaže da je Honda na testiranjima u februaru pokazala dobar napredak, a kaže da Japanci imaju jednaku želju za osvajanjem naslova kao i on.

„Honda je radila jako naporno preko zime i na testiranjima u Barceloni smo bili dobri. Naša brzina na pravcu je pristojna, tako da sam zadovoljan poslom koji su uradili. Japanci su jako motivirani i kao i ja se žele boriti za naslov,“ rekao je Max.