Ekipa Red Bulla ponovo prijeti protestom protiv Mercedesovog DAS sistema ako ga ovi odluče koristiti u Austriji.

Red Bull je već u Australiji prije više od 3 mjeseca prijetio protestom protiv Mercedesovog DAS sistema, ali s obzirom da se utrka otkazala, a sezona odgodila zbog korona virusa, sve to je nekako palo u drugi plan.

No, sezona Formule 1 će krenuti ovog vikenda utrkom u Austriji, a Red Bull ponovo prijeti protestom protiv DAS-a. Podsjećamo, Red Bull je po dolasku u Melbourne u 3. mjesecu odmah uložio protest protiv Mercedesa koji se ticao legalnosti usisnika na Mercedesovim zadnjim kočnicama, zbog čega je Mercedes morao napraviti određene modifikacije.

U Austriju obe ekipe dolaze sa velikim nadogradnjama, a Red Bull se nada da će nastaviti svoju pobjedničku formu na Spielbergu-Verstappen je ovdje slavio u posljednje dvije godine.

Njemački Auto Motor und Sport piše:

„Još nije izvjesno hoće li Mercedes koristiti kontroverzni DAS sistem u Spielbergu. Red Bull opet prijeti da će uložiti protest u slučaju da ga Mercedes bude koristio.“

Inače, Mercedes je kontroverzni DAS sistem predstavio na testiranjima, a vozači tokom vožnje gurajući i povlačeći volan mogu mijenjati nagib prednjih točkova po X osi.