Šef Mercedesa, Toto Wolff ima samo riječi pohvale za bolid koji ima Racing Point, dok ga je nekoliko timova okarakterisalo kao ‘klon’ W10 Mercedesovog bolida iz 2019. godine.

Jedno od glavnih pitanja koje su se pojavile na marginama zimskih testiranja Formule 1 koji su se održali u Barceloni je bila sličnost – više nego sumnja – između linije RP20 za 2020. godinu i onog iz 2019. W10 pobjedničkog bolida. Tehnički direktor Andrew Green je priznao da je usmjerio svoju pozornost na najdominantniji bolid grida, ali je precizirao da je tokom dizajniranja krenuo od praznog lista papira.

Suparnički timovi, Renault u glavnoj ulozi, javno su se požalili na ovaj ‘afinitet’ između dva ista bolida sugerirajući da namjeravaju podnijeti zahtjev za pojašnjenje od FIA-e. Pritisak je bio toliko jak da se činilo kako će eksplodirati u Australiji. Ali poznati događaji koji se tiču oko pandemije koronavirusa utišali su priču, koja će zasigurno povući svoj polemički vlak restartom sezone.

Toto Wolff je stavio naglasak na konkurentnost tima u vlasništvu poduzetnika pod vodstvom Lawrencea Strolla. Racing Point od naredne godine će nositi ime Aston Martin, a šef Mercedesa je već kupio dio ove ekipe što je jako interesantno…

„Siguran sam da će uobičajena imena biti ispred. Možda će iza njih biti iznenađenja. Mislim da Racing Point ima jako dobar bolid i pokazali su obećavajuća vremena krugova tijekom zimskih testiranja. Ali ne sumnjam da će Renault i McLaren igrati važnu ulogu. Moramo jednostavno pričekati i vidjeti. Prve naznake ćemo vidjeti u subotu poslijepodne, a u nedjelju ćemo saznati ko zaista ima najbolji paket,“ kaže Wolff.

Austrijanac se zatim dotakao zdravstvenog protokola koji je Formula 1 napravila da bi svi sudionici utrka – već od petka (03.07.) se pridržavali i da će zaštita osoblja biti prioritet.

„Mislim da svi znamo šta trebamo raditi. Zaštita našeg osoblja i svih prisutnih će biti prioritet. Ujedno će to biti novo iskustvo. Nikad nismo bili u sličnoj situaciji. Postavljanjem dobre emisije u subotu i nedjelju, mogli bismo nadoknaditi neobičnost.“