Charles Leclerc kaže da mu je prošlogodišnja utrka na Red Bull Ringu bila ‘prekretnica’ za ‘agresivniji’ stil vožnje.

Nakon duge pauze i odgađanja sezone zbog korona virusa, F1 karavana će slijedećeg vikenda započeti svoje putovanje dvijema utrkama u Austriji 5. i 12. jula.

Prije 12 mjeseci je Charles Leclerc u Spielbergu osvojio pole position (2. od 7 ukupno koliko ih je osvojio tokom sezone), ali je pobjedu izgubio 2 kruga prije kraja utrke kada ga je Max Verstappen pretekao agresivnim manevrom u 3. zavoju. Došlo je do kontakta između njih dvojice, a Nizozemac je bio pod istragom sudaca nakon utrke, ali je prošao bez kazne.

Leclerca je to ‘prodrmalo’ i u nastavku sezone je vozio puno agresivnije, čemu svjedoče dvoboji sa Maxom utrku kasnije na Silverstoneu, te agresivna vožnja u Monzi protiv dva Mercedesa. Monežanin priznaje da mu je prošlogodišnje iskustvo u Austriji bilo ‘prekretnica’ za agresivniju vožnju.

„Izgubili smo pobjedu par krugova prije kraja i zbog toga nemam baš najbolja sjećanja oko prošlogodišnje utrke, ali tog vikenda sam puno naučio. Poslije sam imao puno agresivniji stil vožnje. U svakom slučaju, mislim da ne bismo pobijedili da sam bio agresivniji jer nismo bili dovoljno brzi,“ rekao je Leclerc za Sky F1.

S obzirom na Ferrarijevu formu sa predsezonskih testiranja, Leclerc kaže da će im ove godine biti teško ostvariti bolji rezultat od 2. mjesta na Red Bull Ringu iz 2019. godine.

„Bit će teško, moramo biti čvrsto na zemlji jer ne smijemo zaboraviti da smo imali težak start sezone na testiranjima u Barceloni. Radit ćemo punom parom i vidjet ćemo gdje se nalazimo,“ dodaje 22-godišnjak.

Video: kontakt Leclerca i Verstappena sa prošlogodišnje VN Austrije: