Max Verstappen došao je do još jedne pobjede u sprintu nakon što je pretekao Landa Norrisa u prvom krugu prvog zavoja.

Trostruki prvak je insistirao na tome da je bilo “važno” prestići Landa Norrisa u prvom zavoju na Interlagosu na putu do pobjede u sprint utrci jer je uprsvljanje guma bio ključ pobjede.

Verstappen je snažno krenuo prema prvom zavoju nakon starta sa druge pozicije i odmah prestigao Norria, koji je krenuo sa pole positiona.

Utrka je tada bila o upravljanju gumama, a većina grida ke odlučila voziti 24 kruga na najmekšoj komponenti.

Verstappen se čuo kako razgovara sa svojim trkčkim inžinjerom Gianpierom Lambiaseom o upravljanju gumama dok je kontrolisao utrku ispred.

Budući da je degradacija ključni faktor u utrci, Verstappen je uvidio da je ključno da bude ispred Norrisa na početku utrke prije kako bi upravljao gumama.

“Bilo je važno pokušati napredovati na startu,” rekao je Verstappen. “Prvobitno kretanje nije bilo sjajno, ali drugi dio starta bio je vrlo dobar.

“Slagali smo se i onda je sve ostalo [bilo] na upravljanju. Ovdje, na ovoj stazi ima puno degradacije, a naše gume su se jako istrošile.”

“24 kruga na jednom setu je jako dugo. Tako da jednostavno pokušavamo održati konstantno vrijeme kruga i mislim da smo prilično dobro upravljali utrkom,” dodao je.

Red Bull je pretrpio poraz prošle godine u Brazilu, kada ga je Mercedes pobijedio od strane Georgea Russella.

Međutim, momčad sa sjedištem u Brackleyu se mučila sa gumama tijekom sprinta, tako da ih očekuje velika borba u sutrašnjoj utrci.

U međuvremenu, Verstappen je ohrabren Red Bullovim upravljanjem guma uoči nedjeljne utrke.

“Prošla godina je bila vrlo teška za nas ovdje, [ova godina] je bila puno bolja, ali ne možete pritiskati konstantno,” dodao je Nizozemac.

“Sve je u držanju guma pod kontrolom. To smo dobro napravili.

“To je sjajan početak. Mislim da smo puno naučili tijekom te utrke, a nadam se da možemo sutra nešto slično napraviti.”